fredag 29 januari 2016

Ett år äldre

Så är man ett år äldre. Igen. Mitt första år här i San Diego är till ända. Jag och M kollade på ett gammalt X-files avsnitt härom kvällen (inför den nyinspelade säsongen som FOX ju precis börjat visa) och i det gamla avsnittet "Home", förövrigt ett av mina favoriter av X-files, fick man i ett snabbt klipp se en gammal tidning vars framsida visade att Elvis Presley dött. Så nu vet jag att jag är äldre än Elvis.

Väcktes på morgonen av att M och Storasyster sjöng "Vi gratulerar". Lillebror som vaknat tidigare låg redan bredvid mig i sängen. En riktigt mysig stund blev det då vi alla fyra låg i sängen och myste. pratade och sjöng Happy Birthday. När Storasyster sjöng varianten med "cha cha cha" skrattade Lillebror så han kiknade.

Gårdagen bjöd sedan på finaste födelsedagsvädret. Strålande sol från en klarblå himmel. Runt 18 grader när jag var ute med Lillebror i en av våra favoritlekparker. Och sedan steg temperaturen till runt 22-23 på eftermiddagen. Efter att jag varit med Lillebror och gungat köpte vi med oss lite bagels, strawberry cream cheese och gravlax hem. Det blev en bagelfika med min kompis J som kom över med sina döttrar och vi hade som vanligt en hel massa att pladdra om medan de minsta ömsom lekte ömsom bråkade. Och så blev det lite prat med Sverige också såklart.

Storasyster hade gjort ett otroligt fint litet skrin som jag fick i födelsedagspresent. Där ska jag förvara ringar. På eftermiddagen åkte hon, jag och Lillebror till Swedish Royal Bakery som jag även skrivit lite om tidigare, och hämtade de semlor jag beställt. Födelsedagssemla istället för födelsedagstårta.

Strålande sol på morgonen


På väg ner hem från Parken, Älskar utsikten när man kör ner från kullen där parken ligger.


Min fina hjärtformade ask som Storasyster målat och dekorerat


Mina fina födelsedagstulpaner


På eftermiddagen var vi i en annan lekpark dit även M kom och mötte oss. Men då solen började dala begav vi oss av hemåt.


Födelsedagssemlor

6 kommentarer:

 1. Fint med födelsedagssemlor! Jag har spridda planer på att baka några såna men vi får se - delvis måste ju mandelmassa införskaffas och det är en lite längre utflykt och delvis försöker jag hålla igen på bröd och bakelser efter att det blivit mycket sån över helgerna. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var köper du mandelmassa här? World Market? Ikea? Eller annat ställe?
   Om du vill att jag ska köpa åt dig om det finns på ngt ställe dit man kan ta sig enklare med bil får du hojta till.
   :-)
   Kram!!

   Radera
 2. Väldigt avundsjuk på dina semlor! Grattis till både dem och födelsedagen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Anna det kan jag förstå. Just semlor är så speciellt och personligen tycker jag ofta bättre om köpes än hembakta. Till skillnad från det mesta annat "kaffebröd".
   Tack för grattis också!!

   Radera
 3. Grattis på födelsedagen. Det är så kul att läsa om hur ni har det. Håller tummarna för att du får jobbet.

  SvaraRadera
 4. ÅH så fina semlor. OCH stort grattis i efterskott. Har varit på resa i helgen så jag hade noll koll på allt i världen. Hurra hurra hurra hurra . Jag tycker också bättre om köpes-semlor. Jag Upplever dem som fluffigare.
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera