fredag 15 januari 2016

Ytterligare en vecka

Vi har sakta börjat komma in i vardagen igen. Jag tror att jetlagen mer eller mindre gett vika även om jag ofta känner mig trött tidigare än vanligt om kvällarna. Men kanske kan vi inte skylla det på jetlaggen längre. Sedan förra veckan har vädret varit stadigare. Inte mycket regn alls. Men heller inte jättesolist utan ganska mulet med temperaturer runt 15-16 grader ungefär. Vi har inte gjort några större saker, men ändå haft en ganska full vecka. En av de nya sakerna är att Lillebror nu börjat i Svenska Skolan han också. På onsdagsmorgnar tar jag honom nu till hans "klass" där vi sjunger, leker, ramsar och rimmar tillsammans med andra svenska barn. Läraren som håller i klasserna för de här små barnen är otroligt bra och det är verkligen roligt både för mig och för Lillebror. Här är lite bilder från den gångna veckan.

Förra helgen tillbringade vi ett par timmar i en av våra favoritparker. Det blev lite bollspel, cykling och allmän lek. Lillebror älskar som ni säkert redan vet bollar och vill naturligtvis göra som Storasyrran. 


Lite fotboll på basketplanenMin fina tjej

Väl hemma kollas lite Alfons Åberg medan vi fixar middagsmaten


Dagen därpå hade Storasyster extra träning inför en dansuppvisning som hon ska ha i slutet av månaden. Vi körde henne till träningen men fortsatte sedan till Mission Bay Park med Lillebror där vi promenerade lite och sedan hängde lite i en av lekparkerna.


Två dagar i veckan har Storasyster aktiviteter efter skolan och jag hämtar henne då på kvällen istället för på eftermiddagen. Medan vi väntar på att hon ska bli färdig brukar Lillebror vilja leka på skolgården. Här försöker vi fånga de sista solstrålarna innan solen går ner för kvällen.


Första gången för Lillebror i sin klass på Svenska Skolan. I slutet av "lektionen" finns en överraskningslåda där familjerna turas om att ta med något som barnen kan leka med. Eftersom det var första gången efter julen var det läraren som fyllt lådan denna gången, och det var med bollar till Lillebrors stora lycka.


En av kvällarna ville Storasyster baka. Receptet kom från den kakbok hon fått av Farmor i julklapp och vi kunde sedan njuta av riktigt goda och fina kakor till fikat under ett par dagar.


Trots att de flesta dagarna varit ganska mulna denna veckan har det ofta klarnat upp under kvällarna. Denna bilden är från i onsdags när vi promenerade hem från skolan vid 17-tiden efter att jag hämtat Storasyster från hennes "after-school-activity". 


Solen sjunker ner bakom husen


Nästan hemmaPå kvällarna är det ofta fullt ös för den här lilla killen ända till sänggång. Ni vet, händerna in i kaklet. Och att flyga är en av favoritsysselsättningarna. 


Idag (fredag) hade vi bestämt att träffa våra vänner efter skolan. Det blev lite häng i parken intill skolan.  


De här två är för söta tillsammans! Jag och mamman till lilla M träffas ganska ofta i veckorna när de äldre barnen är i skolan så de känner varandra väl. När vi var i Sverige frågade Lillebror nästan dagligen efter lilla M. Och varje gång vi ses blir han alltid lika glad.

Nu är det helg igen. Inga stora planer inför helgen direkt vilat känns rätt skönt. På måndag är det ingen skola eftersom det är Martin Luther King Jr Day. Dock jobbar M som vanligt så det blir ingen långhelg med hela familjen. Vi får se vad jag och barnen hittar på då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar