lördag 30 januari 2016

Hula

Igår var det fredag och då hade Storasyster dansuppvisning. Hon går på ett "After School Program" två dagar i veckan där hon bl a dansar Hawaiiansk dans. Något hon verkligen kommit att tycka mycket om. Och nu hade alla barnen sin Winter Showcase där de fick visa upp vad de gjort under vintern. Det var allt från hip hop, ukulele, amerikanska teckenspråket, till hula, cheerleading, Kung-Fu och sång. Alla var otroligt duktiga, men det jag tycker allra mest om i den här After-School-verksamheten är själva "andan". Det är otroligt härliga ledare och de har en väldigt fin stämning där tycker jag. Med betoning på att man ska hjälpa andra och göra sitt bästa. Jag gillar det.

Hulatjejerna gör sig i ordning innan de ska upp på scenen. 


Storasyster till vänster dansade strax bakom deras danslärare


Koncentration


Alla var jätteduktiga tycker jag och det var roligt att se


Glad, stolt och lättad var hon efter framträdandet, min fina fina tjej


Det hela avslutades med att alla barnen gemensamt sjöng en hawaiiansk sång

Jag är jätteglad över att Storasyster fick en plats i det här programmet. När vi sökte fanns var det egentligen fullt, men pga att jag fått felaktig information om dead line för ansökan så fick hon börja trots att man egentligen inte hade någon plats kvar. Anledningen till att vi ville att hon skulle få gå där var två. Den allra första var att jag i höstas sökt ett jobb som det ett tag såg ut som om jag eventuellt skulle få. Men här i USA är det ofta så att får man ett jobb vill de att man ska börja så snart som möjligt vilket ofta är inom två veckor. Alltså ville vi hitta en aktivitet för Storasyster efter skolan och just det här programmet hade jag hört mycket gott om. Jag tyckte det verkade väldigt bra också just för att de blandar "akademisk" hjälp (de får läxhjälp, och de har även lektioner med bl a science, matematik, engelska och schack) med sport, dans, musik och sång. Den andra anledningsen är helt enkelt att vi tyckte det kunde vara bra för henne att utöka sitt sociala umgänge. Att träffa fler barn i skolan, även utanför hennes egen klass. Nu går hon som sagt två gånger i veckan, men om jag skulle få ett jobb (håll gärna alla tummar och tår ni kan inför att det faktiskt ska ske detta året....) så kommer det vara enkelt för henne att utöka till fem dagar i veckan. Hon känner alla där nu och trivs jättebra.

Även Lillebror tyckte det var ganska hejsan ett tag under uppvisningen. Han gjorde lite småsuccé genom att härma Kung-Fu efter att ha sett den uppvisningen, samt att räkna med högt när teckenspråksuppvisningen var igång och barnen visade tecknen för (och uttalade) 1-10. Samma sak hände när de visade tecknen för, samt uttalade alfabetet. Lillebror härmade då också vilket många bak i publiken tyckte var väldigt roligt.

Väl hemma var vi alla ganska trötta och det kändes väldigt skönt att det var fredag. Det blev en skön kväll med film tillsammans med Storasyster och sedan "På Spåret" för mig och M när båda barnen var i säng.

2 kommentarer:

 1. Vad kul med något så annorlunda som Hula dans. Vad duktiga de var allihop. Superfin klänning på E tillsammans med blombandet. Kul att gå på sådant här och se hur duktiga både elever och lärare är. Jag lovar att hålla tummarna hårt för att du få napp på jobbfronten. Kul att hon har hittat en aktivitet som hon gillar och som också skulle funka bra praktiskt om du får jobb och där hon även får läxhjälp. Glad att du också fick ett fint uppvaktande på din födelsedag. Grattis igen i efterskott.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är roligt att hon fastnat för det. Här där vi bor finns det flera som kommer från Hawaii så kanske är det därför intresset för Hawaiiansk kultur är något som syns i t ex vissa After-School-program?
   Tack för både tumhållning och Grattis!
   :-)
   Kram!

   Radera