fredag 8 januari 2016

Äntligen fredag

Fredag vilket känns väldigt skönt. Denna veckan har känts lång. Troligen för att det har varit en "komma-tillbaka-vecka". Med jetlag och dagar o nätter som vänts lite upp och ned. Nu börjar vi nog komma lite mer i fas ändå tror jag. Hoppas jag.

Ikväll drar M på hockey med en kompis. De ska se en av Gulls hemmamatcher. Inte riktigt som The Rangers i Madison Square Garden gissar jag men ändå skoj. Jag hoppas det blir en bra match. Själv blir jag hemma med Storasyster och Lillebror. Det känns helt okej det också.  Dagen har bjudit på Lillebrors första musikklass efter juluppehållet. Och på eftermiddagen kom en kompis hit med sin jämngamla son så då var det hallabaloo här hemma med två killar som sprang runt, hoppade, lekte, blev arga, kastade bollar och skrattade om vartannat. Full fart med andra ord. Jättetrevligt och roligt att ses men visst blir man lite matt. Varför har jag inte ett barn som bara läser böcker, lägger pussel eller gör något annat stillsamt...? Känner mig dessutom lite småsliten efter den här återhämtningsveckan. Kan inte fatta att vi var hemma i Sverige för exakt en vecka sedan. Men då med vår lååååånga resa framför oss. Är så tacksam även att den nu ligger i dåtid.

Den här veckan har annars mest gått i regnets tecken. Det är El Nino som i år är stark och detta bidrar med mycket regn här i södra Kalifornien. Och snö i Norra. Väldigt BRA med tanke på att vi har torka här. Hoppas verkligen att det ska komma tillräckligt med sno i bergen i norra, och regn här i söder under de här kommande månaderna så att torkans mest akuta tillstånd blir bättre. Men på samma vis som väderomslagen på östkusten som var rätt dramatiska så har det "dåliga" vädret här i San Diego varit ganska dramatiskt. Härom dagen fick vi lalla möjliga sorters varningar inom loppet av ett par timmar under eftermiddagen. Det var varning för översvämningar, tornado samt för hagel. Allt medan regnet vräkte ner och åskan dundrade, blixtarna ljungade och vinden ven utanför våra fönster. Såhär såg det ut igår eftermiddag på vår uteplats.Och igår när jag skulle lämna och hämta Storasyster i skolan var ena parkeringsplatsen översvämmad. 

Har insett att ni där hemma i Sverige nu har fått riktig vinter. Så även i Skåne. Den kom visst efter att vi rest tillbaka. Här ska det bli något torrare ett par dagar tror jag. Vi får väl se om det blir så. Hoppas i vilket fall att vi ska få några dagar med något torrare väder så vi kan ge oss ut igen. Men ikväll ska jag bara njuta av att det är fredagkväll och jag hoppas att Lillebror ska somna hyfsat snabbt så att Storasyster och jag kan ha vårt fredagsfilmmys. Önskar er alla en fin helg!

7 kommentarer:

 1. Oj oj och hoppas ni ska slippa tornados för alltid. Kanske ska säga grattis till regn och vatten. Jag hade tyckte det varit läskigt och varit lite rädd för sådana varningar. Men bra att man får dem.
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej det blev aldrig någon tornado som tur var. Varningen togs senare "tillbaka" eftersom vinden inte blev så allvarlig där som man först förespått. Som tur var.
   Och ja, vatten behöver vi ju här så det är välkommet, men nu är det skönt att ha några dagar utan ösregn.
   Kram!

   Radera
 2. Har följt väderprognoserna runt om i USA genom att passa på att kolla Weather channel här. Glädjande att CA har fått rejält med nederbörd för det behövs efter alla år med torka. Jättemycket snö för de som åker skidor uppe i bergen i CA. Skönt att ni börjat återhämta er från jetlag. Hoppas att krafterna kommer tillbaka ännu mer framöver.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra med regn här i SoCal och snö i norra CA! Super för grundvattenståndet. Hoppas bara att detta verkligen ska bidra lite också. Och ja, jetlaggen är bättre nu. Ofta säger de ju att det tar ca 1 timme per dygn att komma tillbaka men hittills har det ändå tagit något kortare tid för oss tror jag. Som tur är.
   Ni verkar ha det fint i Florida! Fortsätt njuta!
   Kramar!

   Radera
 3. Ja, nog är det El Nino år. Det märks här också. Milt och regnigt.
  Fast idag är det väl runt nollan och strålande sol.
  Jag är jätteglad att CA får regn och snö. Oj vad det behövs.
  Jetlag är inte kul och det är alltid skönt då den viker hädan.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det regnar och känns rätt höstligt här jämfört med hur det kändes förr året då vi anlände. Men jag tycker det är rätt skönt. Det lönns lite mer som årstidsväxling då :-) och regnet behövs ju verkligen. Hoppas bara att det kommer tillräckligt.
   Kram!

   Radera
 4. Bra att det kommer regn men i lite trevligare mer lätthanterliga portioner hade ju varit ännu bättre! Blåst, regn, och översvämningar, så har det varit här denna hittills milda vinter. Hoppas det värsta är över nu! Så skönt att ni inte är ute och reser i dåligt väder och att allt gick bra.

  SvaraRadera