måndag 25 januari 2016

Glass - och klätterpremiär

I lördags var det glasspremiär för Storasyster. Det märks med andra ord att vi bor långt från vinter och snö och kyliga temperaturer. Ingen Jonas så långt ögat når. Jag kan känna en sorg och saknad i hjärtat när jag ser alla fina, underbara bilder på Facebook där våra NYC-vänner åkt pulka i ett fantastiskt vitt och vackert Central Park i helgen. Samtidigt känner jag att jag är så tacksam över att vi har såpass behagligt klimat här ändå. Min vardag. Skulle vara så mycket mer jobbig om vi haft riktig vinter.

På lördagseftermiddagen tog vi oss till en av våra favoritparker här i närheten - Hilltop.
Och efter en liten stund hörde vi den välbekanta melodin från glassbilen. Givetvis ville Storasyster ha en glass. 


Glad tjej med sin favoritglass. Det var runt 18-19 grader och sol vilket var helt okej glassväder.


Lillebror gungade. Och gungade och gungade och gungade. Att gunga har nu blivit en av hans favoritsysslor. Det är synd vi inte har en gunga här hemma.


Att busa med pappa M är såklart också en favorit. 


Och att klättra. Här premiärklättrare han. Tidigare har han velat men inte klarat att klättra själv, men nu gick det plötsligt väldigt bra. Självklart har man hjärtat i halsgropen, och många av "klätterställningarna" här i USA tycker jag är sådana att ma lätt får just halsgropshjärta när man är där med små barn. 


Senare blev det molnigare men med utsikten uppifrån Hilltop spelar det ingen roll vilket väder det är tycker jag. Det är alltid vackert.


8 kommentarer:

 1. Jättefin park. Ser härligt ut med t-shirt och glass!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är härligt med glassa och t-shirt tycker jag även om jag kan bli lite avis på pulkaåkande också.
   :-)

   Radera
 2. Ja, fin park. Tycker lekparkerna är fina här, för det mesta. MEN jag vet preciiiis vad du menar med klätterställningarna. Läskigt.
  Härligt med glass!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det himla fina lekparker på de flesta ställen jag varit på i USA. Jag gillar att man tänker rätt kreativt trots att många pakerer varit i storstäder.
   Kram!

   Radera
 3. Harlig park. Alltid gott med glass. Aven om vadret ar underbart I San Diego nastan hela tiden sa har jag full forstelse for att du saknar arstiderna. Jag hade ocksa gjort det.
  Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst saknar jag årstiderna, men just nu är det värdigt bekvämt med detta klimatet. :-)
   Kram!

   Radera
 4. Gott med glass! Vi har en jätteläskig glassbil i de här kvarteren! Den spelar med en liksom falsk ton och så är den målad med graffiti men samtidigt rostig. Jag svär att det är en sån där från skräckfilmerna som rövar bort små barn när man tittar åt andra hållet.

  Ja, herregud det där med klättrandet - jag får ju sympati-hjärtat-i-halsgropen när jag tänker på det. Men jag antar att det går bra i 95% av fallen!
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja du lite läskigt med det här klättrandet. Men men så lär det vara ett tag nu. :-)
   Er glassbil som ni såg verkade verkligen som tagen ur någon skräckfilm hahaha!
   Kramar!

   Radera