lördag 7 februari 2015

San Diego Zoo med vänner från New York

Idag, lördag träffade vi gamla NY-vänner som var på besök här i San Diego. Vi sågs på San Diego Zoo. En riktigt härlig dag blev det. Zoo:t var verkligen otroligt fint. Flera vi träffat som varit på Zoo:t här tidigare har berättat för oss att de tycker detta är en av de bästa djurparkerna här i USA och jag har visserligen ingen erfarenhet av Zoo:n här mer än de i NYC, men tyckte verkligen mycket om detta. Så jag är glad att flera av våra vänner i NYC samlat till ett Zoomedlemskap för ett år framåt som vi fick i avskedspresent när vi lämnade New York. Det kommer verkligen att utnyttjas!

Som extra bonus var det såklart superroligt att träffa våra kompisar från NYC. Vi lärde känna varandra då Storasyster gick i samma rum på dagis som deras äldsta dotter. Storasysters sista år på dagis. Familjen hade då nyligen flyttat till NYC från Tyskland. Det är ca två år sedan nu, och vi har inte haft någon jättetät kontakt sedan tjejerna började skolan eftersom de gick i olika skolor. Men de gånger vi ändå setts har vi alltid haft väldigt trevligt tillsammans. Sådär enkelt och okonstlat som det är med folk man verkligen "klickar" med. Likaså idag. Mycket prat blev det för de vuxnas del. Och barnen lekte och hade väldigt roligt ihop. Ytterligare en bonus var vädret sådär alldeles alldeles perfekt lagom. Inte för varmt. Inte för kallt. Svag bris. Sol. Ja, helt enkelt en väldigt perfekt lördag å¨alla sätt och vis.

Klätterapor


M med Lillebror


De hade så roligt tjejerna


Linbanetur


Zoo:t ligger i Balboa Park



En glad liten Plutt


Alltså växtligheten här... Den är helt fantastisk! Jag får gnugga mig i ögonen ofta ofta när jag går runt här och ser alla träd, buskar, blommor och annat som har helt otroliga former och färger.


Ny keps inhandlades!


Flamingos


Och självklart skulle en penny "pressas"


Hon har en hel del från Zoo:t och Akvariet i NYC. Nu kan San Diego Zoo-penny-samlingen börja...!

Kvällen avslutades sedan hemma med middag och sedan svensk TV. Först såg vi första deltävlingen av Melodifestivalen. På SVTPlay. Så rösta kunde vi såklart inte. Men Storasyster tycker det är jätteroligt och spännande. Själv bryr jag mig inte det minsta, men det är roligt att kolla tillsammans med henne. Efter att barnen somnat såg vi sedan På Spåret också. Svensk TV-underhållning när den är som bäst tycker jag. Men det var svårt denna gången. Tyckte både M och jag...

Imorgon fortsätter vi det svenska temat med att åka till IKEA. Vi behöver en del till möbler här. Och så passar vi på att fylla på med lite svenska "godsaker" som lingonsaft, knäckebröd, dammsugare och köttbullar. Men nu blir det sängen.

12 kommentarer:

  1. Vad kul att få besöka detta omtalade zoo. Jag har också hört talas mycket om det, att det ska vara en av de allra bästa. Kul också att ni fick chansen att göra det tillsammans med goda vänner. Tror ni att ni kommer gå hit relativt ofta så som ni gjorde när ni bodde i NY och ofta besökte zooet där? Hur långt ligger zooet från där ni bor? Antar att det finns möjlighet att ha något årskort också här om man vill

    Trevlig helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Desiree, ja det var jätteroligt! Så fint tycker jag. Stort men ändå mysigt. Vi kommer säkert gå hit relativt ofta. Vi fick medlemskap i avskedspresent av flera av våra vänner i NYC och det gäller ett år, så det känns fantastiskt fint. Zoo:t ligger en bit bort från oss dock. Inte som i NYC där vi ju promenerade till Central Park Zoo på en kvart. Här tar det ca 25-30 minuter att köra (bil). Men det är ändå helt ok avstånd.
      Kram!

      Radera
  2. Så söt Storasyster är. Åh vad glad jag blev för hennes skull att få besök. Prata gamla vanliga saker med en kompis. Sån lycka. Ni verkar ha haft så trevligt.För er också. Det verkar hemskt fint där.

    Kram
    /Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Suzesan! Och ja hon hade verkligen roligt. Och även jag njöt av att se våra vänner igen.
      Kram!

      Radera
  3. Härligt! Jag älskar också San Diego Zoo och går dit flera gånger om året (blir alltid glad som en barnunge av att gå dit…). Däremot så mäter jag alla zoo:n i hela världen mot min favorit: Kolmårdens Djurpark, och det finns inget zoo (i mitt tycke) som är så vackert och så bra för djuren med så stora ytor och så underbara utsikter som Kolmården (se dar, den svenska patrioten tittar fram igen ;) ). Hursomhelst, <3 San Diego Zoo - glad att ni hade en rolig dag!

    SvaraRadera
  4. Annika, vad kul att du älskar Zoo:t du med! Haha roligt att du tar upp Kolmården. Jag var där för ca 10 år sedan senast och minns att jag tyckte det kändes lite sisådär då. Mycket var fint, men en del kändes som om det skulle kunnat förbättras. Dock tror jag att djur i svenska djurparker rent allmänt har det väldigt bra. Så standarden på Kolmården är nog hög.
    Nästa gång vi ses får vi kanske ses på zoo:t då haha!
    Kram!

    SvaraRadera
  5. Zooet är bara helt underbart. Och med årskortet har man ju gratis inträde till safariparken också. Älskar verkligen också att det är gratis parkering!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jane,
      Ja till Safariparken har vi ännu inte varit men vill gärna dit!
      :-)

      Radera
  6. Där har jag varit, och jag blev så impad. Världsklass. Där kommer ni nog att gå mkt, tror jag.
    Mysigt med NYC besök för er alla.
    Kramar

    SvaraRadera
  7. Annika,
    javisst är det fint! Så städat och djuren ser ut att ha det väldigt bra.
    Jag gillar djurparker i allmänhet och var väldigt positivt till "vårt" zoo.
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej, snubblade in på din blogg genom Trillingnötens blogg :). Ska bli roligt att följa eran flytt till San Diego. Det är säkert väldigt annorlunda än New York ;). Jag har aldrig varit där men kan tänka mig. Bor själv i Santa Barbara, CA och här går livet sin gilla gång och alla är väldigt laid back... kan tänka mig att det är annat tempo i NY. Hur som helst ska bli kul att följa. Många kramar till er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda!
      Vad roligt att du hittat hit. Ja, det är väldigt annorlunda här i San Diego jämfört med NYC. På alla sätt och vis. Men det känns roligt att få möjligheten att får leva här också och hittills tycker jag otroligt mycket om vår nya hemort även om jag kan sakna NYC mycket då och då också.
      Roligt att du bor här i Kalifornien också.
      Kram!

      Radera