onsdag 20 maj 2015

Lite volontärarbete

Först ett Varmt TACK till er alla som gett så fina meddelanden sedan jag skrev om M´s mormor. Det värmer verkligen. Nu är även M´s flygresa hem till begravningen bokad. M kommer att resa hem precis efter Storasysters födelsedag. Och han kommer att ta med sig Lillebror på resan. En tuff resa kommer det att bli. Men så har jag också en tuff man. En vecka blir de borta. Jag stannar dock här med Storasyster som fortfarande går i skolan då. Att vi alla skulle ha rest kändes inte som något alternativ eftersom vi inte kan stanna någon längre tid i Sverige. Storasyster har som sagt inte sommarlov förrän i mitten av juni och strax efter skolavslutningen då kommer våra fina vänner Familjen K hit och hälsar på i tio dagar. Så det blir M och Lillebror som får representera oss på begravningen.

På tal om stundande sommarlov känns det konstigt att Storasysters första termin här i nya skolan snart är till ända. Nu är det typiska bråda dagar i skolan. Under de sista veckorna innan sommarlovet brukar det alltid vara det. Det ska vara Open House, Art Show och klasserna ska ha sångframträdande. Idag hjälpte jag till att förbereda inför The Art Show. Så otroligt imponerande att se alla barnens konstverk! Imorgon fortsätter vi. Som tur var hade de en mamma som ställde upp som barnvakt under tiden vi andra hjälpte till. Annars hade jag (och flera mammor med mig) inte kunnat vara med. Jag var först inte säker på att Lillebror skulle gå med på att lämnas till någon han inte kände igen, men efter de första 10-15 minuterna gick det hur bra som helst. Då var han lite mer varm i kläderna och brydde sig inte alls om att jag sa hejdå. Han var upptagen med att kolla in de andra barnen och läsa böcker och pilla med tågen.

Allas alster delades upp efter de olika "teman" som deras konstlektioner haft. Shape, Value, Line, Color, Famous artists. Och det var en fröjd att se vad alla gjort. Från kindergarten (5 -6 år) och upp till fifth grade. Så otroligt duktiga! Man har valt ut en bild från varje barn på skolan, vilket blir lite över 600 bilder.

Här är några konstverk från temat "Shape"


Här är en del från temat "Value". Storasysters bild är den gula solen längst ner till vänster på den tredje skärmen

Här var temat "Line" och man har arbetat endast med svart och vitt


Strax innan det var dags att hämta Storasyster vid skoldagens slut kom mamman som ställt upp som volontärbarnvakt med barnen. Ett fantastiskt jobb och en ovärderlig hjälp!


7 kommentarer:

 1. Skönt ändå att kunna vara med på begravningen, får önska honom lycka till på resan som ju förstås är jobbig men det går säkert bra.

  Vilka konstverk barnen gjort! Helt otroligt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han ville verkligen vara med. Och jag hoppas att resan ska gå bra trots allt. Det blir extra fint att Lillebror får träffa M´s familj i Sverige igen också. Annars hade det nog inte blivit förrän tidigast till jul.
   Och visst är konstverken fantastiska!

   Radera
 2. Ja, jag undrade just om M skulle hem. Nu skrev du att han ska det. BRA. Ja, tufft att resa med lillebror, men det kommer att gå BRA!!
  Så fint barnen gjort. Så roligt att ni återigen hamnat på en skola där de satsar på den konstnärliga biten. Love it!!
  Oskar verkar vara rätt framåt va? Antar att det hade varit svårt att lämna Ella så i samma ålder?
  Kramar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå jag visste att M skulle vilja vara med på begravningen. Frågan var bara när den skulle bli. Och visst blir det en otroligt jobbig resa med Lillebror som är i bästa klättra-springa-pilla-fasen nu. Men det är som det är. Och jo han är väldigt framåt det är han. Fast M gjorde faktiskt en resa själv till Sverige när E var i nästan exakt samma ålder som O är nu. Den sommaren kunde jag inte ta ledigt över sommaren så M tog E hem ensam. Inge drömresa det heller, men E var lugnare och resan ungefär hälften så kort!!! Jag tyckte det var superjobbigt första kvällen och dagarna efter men sedan var det skönt också. Att få sova ordentligt. Att kunna träffa lite vänner som jag inte kunde annars. Men efter ett par dagar längtade jag otroligt mycket efter henne och det var extra jobbigt att två dagar efter att hon och M kom tillbaks till NYC skulle jag på jobbresa över helgen. Minns att DET värkte. Men det gick det med.
   Kram!!

   Radera
 3. Vad bra att M får chansen att komma på begravningen. Kul att han vågar anta utmaningen att resa ensam med Lillebror men det ska nog gå fint. Även om det är under tråkiga omständigheter han far hem så blir det underbart för familjen i Sverige att få träffa både M och Lillebror igen.
  Vilka fina konstverk barnen har gjort. De är jätteduktiga. Kul att du fick chansen att vara med och jobba lite som voluntär och att det gick bra att lä,mna bort Lillebror till barnvakten.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns bra att det inte var några problem för M att hitta biljetter hem till begravningen. Jag hoppas bara att resan inte blir alltför jobbig för honom. De hemma i Sverige kommer i vilket fall att bli väldigt glada över att få träffa Lillebror!
   Och visst är barnen fantastiskt duktiga! Jag är otroligt imponerad.
   Kram!

   Radera
 4. Åh jag läste nu om det sorgliga ( jag är på resa till Norrköping så jag har inte så mycket bloggkoll) .

  Åh så fin mormor.Vilken tur storasyster fått ett minne av gammelmormor. Man kan aldrig förbereda sig på det där slutgiltiga. Även om man vet att det kan vara dags att lämna jorden så går det inte att veta hur man reagerar förrän dagen är där. Vila i frid. Så fint att M kan komma hem och vara med på begravningen när de stod varandra så nära. Stackars. Så sorgligt. Jag beklagar. Skönt att han har lillebror med sig och sällskap på resan. Ja jag själv närmar mig ju delvis med det där för mamma och pappa är gamla. Tidsfråga om hur länge. Det vet man ju inte. Pappa han är inte bra. Men klarar sig ännu själv men bra är han inte och 84 år. Mamma blir åttio år i augusti. Jag önskar M en bra resa och tänker att det ska gå bra.

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera