måndag 11 maj 2015

Mother´s Day

Idag söndag var det Mother´s Day här i USA. En dag som firas rätt stort här. I NYC var de flesta restauranger fullbokade just på Mother´s Day. Vi har dock oftast firat lite mer lågmält. Ofta en picknick eller så i Central Park.

Barnen brukar alltid göra något i skolan eller på dagis som de tar hem till sina mammor. I år hade Storasyster gjort ett otroligt fint kort till mig. Jag fick det i morse till frukosten och blev så rörd.

Vi tog det rätt lugnt på morgonen och sedan åkte vi till en park i Solana Beach där vi hade det svenska påskfirandet med svenska skolan. Detta var en park vi alla tyckt varit otroligt fin och den påminde oss lite om Central Park. Vi köpte med oss kaffe och bagels på vägen.

Vädret var helt perfekt med temperaturer strax över 20 grader och sol. Det blev ett par riktigt härliga timmar i gräset där innan vi åkte hemåt igen. Just såhär tycker jag om att fira Mors Dag. Att få vara med min familj och göra något ute. Det kom även många andra familjer till parken som firade. Men eftersom detta är en stor park var det inte trångt på något sätt. Snarare kändes det lite sådär mysigt att se så många andra familjer ute med picknickfiltar, kylväskor, fotbollar och frisbees. Vissa hade stora familjesammankomster medan andra var mer som vi med endast föräldrar och barn.

Storasysters fina text inne i kortet

Hittade en plats med både sol och skugga

Jag och Lillebror

Han älskar bollar den här lille killen, precis som sin syster


Fotbollen luftades


Och självklart ville även Lillebror vara med

Vår lilla konstnär satt såklart en stund med sitt ritblock också

Sötnöten


De här två alltså....!

Mina Finingar!

Att få vara mamma till de här två är helt fantastiskt

Väl hemma avslutades denna Mother´s Day med att vi såg den spännande matchen New York Rangers mot Washington Capitals. Även denna match var NYR tvungna att vinna för att fortfarande vara kvar i slutspelen. Efter två mycket bra perioder tappade de sedan en hel del mot The Caps i den sista. Men med Lundqvists superinstats lyckades de ändå vinna matchen. En fin Mors Dagspresent från NYR tycker jag. Nästa match är på onsdag och då avgörs vilket av lagen som kommer att gå vidare. Nu är det ny vecka igen. Det känns som om helgen gick väldigt fort, men så är det ju ofta. Vi får se vad den kommer att föra med sig.

12 kommentarer:

  1. Men åh vilket gulligt kort! Blir riktigt rörd jag med!

    SvaraRadera
  2. Vad var det jag sa, och vad är det jag säger; Rangers kommer att ta hem det. Det ligger en förbannelse över Washington och deras lag. The Caps kommer att förlora mot Rangers imorrn. Tro mig. OCH sen är de ute. Det är alltid så, alltid, alltid, alltid. Förbannelse, som sagt.


    THAT being said, underbar Mors Dag. DET är en dag man ska fira, tycker jag. Och det gör de ju här, inte mer än rätt!! Samma med Fars Dag sen! Kortet från Ella till dig ÄR så fint!!! Underbart skrivet av henne, awwww....


    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahahaaa Annika! Ja du jag tror ingenting jag förrän nästa match är avgjord. Visst hejar jag på NYR det gör jag. Men som sagt, Caps var ju helt galet bra i sista perioden och utan King Henrik hade NYR förlorat med typ 35-4 eller så....
      Och visst är det mysigt att fira Mors Dag. Hoppas du hade en fin Mors Dag också igår även om det såklart blir annorlunda när barnen är stora och utflugna.
      Kram!

      Radera
  3. Det var verkligen att fint skrivet kort du fatt av lilla E. Vilken mysig och fin dag ni fick I parken. Den ser jattefin gron och lummig ut. Pefekt for en dag med lek och lite picknick. En valdigt fin Morsdag pa alla satt. Har firades ocksa Morsdag igar I Schweiz men I Sverige drojer det nagra veckor till. Gillar kortet pa dig och barnen, jattefint.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag blev väldigt glad och rörd över hennes kort. Att vara i Parken igår var helt perfekt! Jag gillar verkligen den parken och vi lär åka dit fler gånger. Visst är det lite lustigt att Mors Dag firas olika datum i olika länder.
      Kram!

      Radera
  4. Ett stort, sent grattis på morsdag. Vilket fint kort E hade gjort och vilket brev! Förstår att du blev rörd. Härligt att ni hittat en park som påminner om Central Park. Central Park var för mig en favorit i New York, som det inte finns någon bra ersättning för där vi bor i Sverige.
    Ha en fortsatt bra vår. Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Mala vad roligt att du fortsätter titta in här ibland!
      Hoppas er flytt hem gått bra och att barnen återanpassar sig fint. Och även ni vuxna. :-)
      Jag ska försöka höra av mig till dig på email också.
      Och nej Central Park är det svårt att hitta någon bra "ersättning" för tror jag oavsett var man bor i världen.
      Kramar och hälsa familjen!

      Radera
  5. Vilka underbara bilder på ungarna och sedan på er tre tillsammans! Så fint!!! Vilken fantastisk dag ni hade :) Och ett bra avslut så klart ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Trillingnöten! Och ja det var verkligen en fin Mother´s Day!
      Kram!

      Radera
  6. SÅ GULLIGT vad fina ni är och hälsar till storasyster att det var så fint skrivet. "Sunshinemamma" Gullunge. Så klok och så liten. Min dotter brukade skriva långa "kärleksbrev till mig" i tonåren. Gulligt. Hon skäller också på mig i text. Om hon är arg på någonannan så kan mamman få sig en skrapa per mail. Mammor är bra att avreagera sig på......! Typ.

    Kram
    /Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack söta du! Ja Storasysters kort var så himla fint att det kniper i hjärtat. :-)
      Haha, det där med din dotters uttryck är ju egentligen den finaste komplimangen man kan få som mamma. Att få både ris och ros. Att de vågar uttrycka sin kärlek MEN OCKSÅ när de är arga eller besvikna på en. Att de har modet att kritisera på det viset. Det visar ju att hon är helt trygg i relationen till dig!
      Kramar!

      Radera