torsdag 9 juni 2016

Åtta

I lördags fyllde Storayster 8 år. Som hon väntat och sett fram emot sin födelsedag.  Den senaste tiden har hon ofta framhävt att hon "inte vill vara odd längre". Med det har hon syftat på att 7 är ett udda nummer medan 8 är jämnt. De flesta av hennes klasskamrater är åtta nu eftersom man här i Kalifornien har cut-off vid skolstarten. Det vill säga man måste ha fyllt 5 innan skolan startar den 1 september (här börjar ju barnen i Kindergarten vilket ungefär motsvarar "nollan i Sverige när de är 5 år), för att få börja samma år man fyller. Detta gör att om man fyller senare på året kommer man inte börja skolan förrän året därpå (när man fyller 6 år).  En del av hennes klasskompisar är därmed födda på hösten 2007. Alltså är hon nästan yngst i klassen här jämfört med i NYC där hon var i mitten eftersom man där har kalenderåret som cut-off (alla som fyller 5 år senast den 31 december får börja skolan samma år).

Istället för kalas hade vi ju åkt till Disneyland tidigare i vår efter önskemål från henne själv, men vi firade ändå lite. Särskilt som födelsedagen inföll en lördag så vi alla var lediga. Morgonen inleddes såklart med sång och sedan paketöppning. Givetvis pratade vi även med Sverige via Facetime också så att familjen där hemma fick gratta. På eftermiddagen hade vi bjudit in hennes två bästa kompisar med familjer för att fira med lite tårta och sedan fick barnen (och de vuxna också såklart) härja runt i poolen. Nedan är bilder från födelsedagsmorgonen. Eftermiddagen kommer i ett senare inlägg.

Paketöppning. Lillebror klarade det hela bättre än väntat, men Storasyster var snäll så han fick faktiskt öppna ett av paketen.


En av presenterna var en prenumeration på Kamratposten


En av hennes bästa vänner i NYC hade skickat ett väldigt gulligt brev och gjort ett BFF-armband


Födelsedagsblommor


Lillebror kollar in ett av korten


Efter paketöppningen åkte vi till Mimis Café för att äta Födelsedagsbrunch


Jag tillsammans med Födelsedagsbarnet


Hon valde chocolat chip Pancakes


Samma för Lillebror men han var mest intresserad av allt annat än att sitta still och äta


Väl hemma blev det dekorering av cupcakes som vi tänkte ha till våra inbjudna gäster


Storasyster lade ner mycket eftertanke och detalj till sina cupcakes. Alla var mer eller mindre en egen historia eller ett landskap med berg, hav, vulkaner eller annat 


Den här var hennes "Jackson Pollock"


Här är de alla de små konstverken


Mycket nöjd var hon när de var klara. Nu fattades bara gästerna....


Hon fick så mycket fina presenter. Prenumeration, böcker, kläder. TUSEN TACK till er alla som skickat paket och firat henne! Av oss fick hon mest spel och böcker. Något hon önskat sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar