tisdag 14 juni 2016

Tio års vänskap

I söndags träffade jag en kompis som är i San Diego med sitt jobb under en vecka. Det var lite extra roligt att hon råkade komma hit just nu eftersom det var nästan exakt tio år sedan vi lärde känna varandra. Ett litet 10-års jubileum med andra ord. Jag körde ner och hämtade henne på hennes hotell nere i Downtown i förmiddags och sedan åkte vi till La Jolla. Jag ville gärna att hon skulle få promenera längs med strandpromenaden där eftersom just detta är en av de mest karaktäristiska platserna för San Diego. Vi hade dessutom enorm tur eftersom det visade sig att det just idag var extra många sälar som ville sola sig på stranden i La Jolla Cove.


Den lilla skyddade stranden i La Jolla Cove 


Dessa fantastiska blommor såg vi intill trottoaren på väg från parkeringsplatsen ner tills stranden. Är det någon som känner till vad det är för blommor?


Helt otroligt vad de här sälarna är vana vid människor. De låg och solade sig i godan ro trots att folk gick runt på stranden och fotade och filmade. Andra var där för att bada och det var både barn och vuxna i vattnet.


Samsovning

Vi fortsatte sedan promenaden längs det promenadstråk som går vid vattnet. Även här kunde vi se sälar ligga i rader och sola sig nere vid strandkanten


Livräddarens låda


Här är vi!


Vi såg även en del ekorrar


Lunchdags - men frågan är för en eller båda...?


Bröllopsdags


Älskar stenformationerna längs stranden


Jag är glad att jag fick visa La Jolla för U.


På vägen tillbaka till bilen hann vi med ett fikastopp på living Room också

Efter La Jolla körde vi hem till oss. Tog med lunch i form av vietnamesiska mackor som vi åt ihop på vår uteplats medan Lillebror badade intill och Storasyster ritade. Jättemysigt och trevligt. Det blev verkligen en riktigt fin dag tillsammans med skönt häng. Att ha firat 10 år av vänskap på det här viset kändes verkligen härligt!

2 kommentarer:

 1. Underbara bilder! Så kul med alla sälarna. Härligt med tioårsjubileum :) vad är det i vietnamesiska mackor?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Och ja det är otroligt häftigt att sälarna här är så tama.
   Anf vietnamesisk mat så har vi en ganska stor vietnamesisk population här i vårt område vilket märks på att det finns flera matställen med vietnamesisk mat. Just de här mackorna vi åt var med fläsk (två olika sorter) samt grönsaker och cikantro. Jättegott! :) Till det hade vi även friterade kycklingrullar och till efterrätt söta sesambollar.

   Radera