onsdag 1 juni 2016

Dansuppvisning

Igårkväll var det dags för Storasyster att visa upp vad de lärt sig under denna terminen på hennes After-School-Program. Vi är som jag nämnt tidigare mycket nöjda med hennes After-School-Program. De satsar mycket på olika aktiviteter vilket jag gillar. Allt från mer akademiska ämnen som engelska (läsning och stavning), matte och coding (programering) till dans, sport och schack. Storasyster har fastnat för Polynesisk dans och här hemma dansas det mest hela tiden. Det är sällan man numera ser henne runt i lägenheten, istället DANSAS det för det mesta oavsett om hon tar sig mellan kök och sovrum eller bara "väntar" på golvet i något rum.

Uppträdandet gick hur bra som helst. De var alla så himla duktiga tycker jag. Det märks verkligen att de övat mycket. Samspelta. Storasyster sa efteråt att hon var riktigt nöjd och det tycker jag verkligen att hon ska vara. Här nedan kan ni se foton och filmklipp från uppvisningen.

In action


Koncentrerad men glad


Sedan var det dags för Tahitian, vilket Storayster var lite mer nervös för eftersom hon inte dansat den dansen lika mycket. Tjejerna fick hjälp med ombytet, särskilt att knyta fast kjolen så den inte skulle ramla ner under dansen.


Spänd förväntan


 
Dags att gå upp på scenen


Det gick hur bra som helst


Tahitian är snabbare än Hula och med väldigt mycket höftvickningar så det var tur att kjolarna var ordentligt knutna i midjan


Här dansas det hula.
Själva dansen börjar ca 1 minut in i klippet ifall ni vill spola


Tahitiandansen är lite snabbare än den hawaiianska hulan. Dessutom känns den nästan lite mer "krigisk" men jag vet inte ifall det är för att den utförs till trumrytmer istället för mjuk melodisk musik? 

Man har även många andra aktiviteter för barnen 
än polynesisk dans. Igårkväll visades bland annat Kung Fu, Hip Hop, Lion dance (traditionell kinesisk dans där man dansar med drakkostymer till trummor och andra slagverk), Puppet Show och ukulele


Lillebrors favoriter var nog Puppet Show och att se drakarna dansa. Däremellan sprang han mest runt, eller kröp under stolarna till andras förtjusning


Alla barnen fick även utmärkelser. Storasyster fick för att hon var "The biggest Sweetheart" 2 kommentarer:

 1. Superduktiga! Kul att se. Och tänk att de kan ha programmering i skolan redan. Andra tider nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är de duktiga. Jag tycker det är jätteroligt att hon tycker det är skoj, och jag tror att en del i det ligger i att man faktiskt övar mycket så att barnen känner att de utvecklas.
   Och ja, programmering. Annorlunda tider nu som sagt... :-)

   Radera