torsdag 2 juni 2016

Andra juni

Andra juni. Idag är det 8 år sedan vattnet gick på en tunnelbana i Bronx. The 5-train. Jag var på väg till jobbet. Måndagsmorgon. Det känns så länge sedan och samtidigt så nära. Jag kan minnas vad jag hade på mig. Och att jag helgen innan köpt mina första mammakläder. Jo, för jag var inte så jättestor än så jag hade kunnat ha mina vanliga kläder. Gummisnodd i byxknappen. Lite vida tunikor. Det fungerade. Men jag tänkte att jag behövde nya kläder snart. Att växa i. Det var ju ändå två månader kvar till due date. Vattnet skulle inte alls gå då. var det tänkt. Och inte på tunnelbanan mitt i rusningstid. Men det hela gick ju bra till slut. En vän och kollega hämtade mig i sin bil. Körde mig ner till Manhattan. Där jag blev inlagd på vårt sjukhus. Fem kvarter från vår lägenhet. Och sedan var det oviss väntan. Den skulle inte bli så lång men det visste jag ju inte då. Man ville helst hålla barnet inne en vecka till minst. Eftersom vecka 34 är mycket bättre för små ofödda barn att födas än vecka 33. Så blev det ju inte. Men som sagt, det visste jag inte då. Men bra blev det ju till slut. Och 5-tåget kommer för alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Liksom de här första dagarna i juni.

6 kommentarer:

 1. Kul att ni har hittat ett litet modelltåg att ha som minne!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha det är egentligen ett av Ellas gamla tåg! I NYC kan man ju köpa i stort sett alla t-banetågen så att man kan köra dem på typ Brio-räls. Vi köpte 5:an till henne eftersom hon nästan kommit ut där. Egentligen hade jag även velat ha ett par till men det blev aldrig av att vi köpte dem under hennes "tågår".

   Radera
 2. Håller med Anna, roligt med modelltåget som minne! Gick faktiskt in på din gamla blogg och läste om hur det gick till, vilken historia! ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du kollade min gamla blogg också hahaha! Ja, det var verkligen en lite speciell ankomst hon hade vår E. Nu när man vet att allt gick bra känns det roligt att se tillbaka men det var ju inte helt "enkelt" då när det faktiskt hände.
   Kramar!

   Radera
 3. Just det där var jag nervös. Spännande var det. Läskigt. Helt fantastiskt. Tunnelbanan i Bronx :)5-tåget. :) Mitt livs första -internetbäbis.-
  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja jag minns att du var med redan då Susan! :-)
   Kram!!

   Radera