måndag 2 februari 2015

Födelsedagsfirande lite i efterskott

I veckan som gick fyllde jag år. Men eftersom det var en vanlig vardag ville jag hellre att vi skulle fira lite nu i helgen då man är ledig och har mer tid och energi. Jag valde att vi alla skulle åka till Solana Beach för att äta brunch på Claire´s on Cedros där vi varit ett par veckor tidigare då vår vän H var på besök. Om ni är i eller nära Solana Beach rekommenderar jag varmt detta ställe för brunch! Gott och vällagat, mysig miljö och bra service.

Så mycket gott finns att välja på, men jag valde Eggs Benedict med lax

Detta är faktiskt första gången jag sett att man inte serverar vatten "per default" p g a den vattenbrist som ju råder här i Kalifornien

En mycket glad och nöjd födelsedagsfirare

Efter brunchen körde vi lite norrut mot Carlsbad

Dels för att få lite tid på stranden

Storasyster vill alltid springa och "jaga" vågorna

Lillebror älskade att gå runt och plaska i vattnet


Familjeselfie

Efteråt borstade vi av sanden från fötterna innan vi skulle kliva in i bilen

Eftermiddagen spenderades hemma och självklart kollade vi Superbowl. Det var verkligen en jättespännande match. Och även om jag inte är någon stor fantast vad gäller amerikansk fotboll i allmänhet så var denna final verkligen bra så det var roligt att se. Otroligt jämn match och resultatet böljade lite fram och tillbaka så det var omöjligt att sia om vem som skulle ta hem vinsten. New England Patriots vann till slut över Seattle´s Seahawks efter några oerhört rafflande sista minuter. Storasyster tyckte dock det var lite småtrist förutom Katy Perry´s framträdande i pausen. Den gillade hon.

Lillebror kollar sin första Superbowl

Storasyster skissade ner lite från Katy Parry´s show - här den delen där hon sjöng på scenen med palmer, badbollar och hajar (fast just hajarna saknas i bilden)

Helgen har varit otroligt bra men nu är det ny vecka igen. Alltid lite blandat med måndagar tycker jag. På ett sätt gillar jag vardagen men samtidigt är det ju väldigt skönt med riktigt bra helger. Hoppas dock att det ska bli en bra vecka.


21 kommentarer:

  1. Jag är som Ella, det bästa med SB var Katy Perry!! Jag tittade inte alls annars. Jag bara babblade i köket med de andra som inte tittade :-)
    Men, jag gillar SB iaf. KUL festdag. OCH jag hörde ju av maken (som tittade med största intresse) och de andra att matchen var BRA, haha!!
    Mysigt med brunch, det gillas mycket.
    Finfina bilder.
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika,
      haha! Katy Perry är väl inte min favvo direkt men det var roligt att se Lenny Kravitz tycker jag. På 90-talet gillade jag honom skarpt.
      Och matchen VAR verkligen BRA! Sååå spännande! Så jämn. Kul att se även för en sådan som jag som inte är särskilt fotbollsintresserad.
      Brunchen var så god! Supermysigt ställe!
      Kram!

      Radera
  2. Underbart och mysigt födelsedagsfirande. Jag brukar också gärna skjuta upp firandet till just helgen då man har mer tid och ork. Brunchstället såg väldigt gott och trevligt ut. Man har förstått då man läst Ann.-Maries blogg länge nu att vattenbristen i CA är stor och ytterst allvarlig. Bra att olika ställen tar det på allvar och försöker bidra med sitt strå till stacken.
    Vilken fin bild på dig Saltis. Du klär superbra i din rosa tröja.
    Kul med Superbowl speciellt om det är en spännande match. Det hör ju absolut till att kolla in Superbowl om man bor i USA även om man inte är så sportintresserad (jag är inte heller den som kolla på sport så ofta på tv).
    Lillebror ser så glad ut i vattenbrynet på stranden. Han ser faktiskt nästan alltid lycklig och glad ut. Söt som alltid och E har blivit så stor och vacker.

    SvaraRadera
  3. Tack Desiree, vad söt du är!!
    Och ja, det är ju vattenbrist här i Kalifornien. Så jag måste säga att jag tycker det är bra att det regnat en del sedan vi flyttade hit. Vissa kan klaga men jag tycker det är rätt skönt med regndagar också särskilt när man vet att det mest är sol och fint väder. Och så blir det så mycket grönare med lite regn. Vetskapen om det allmänt låga vattenståndet gör ännu mer att jag välkomnar de regndagar som kommer.
    Kram!!

    SvaraRadera
  4. Stor Grattis i efterskott!! Vilken harlig brunch och sa fina bilder pa er pa stranden! Ett jattefint familjefoto verkligen! Barnen ser ut att trivas och jag hoppas att det kanns bra for er med omstallningen till vastkusten. Hoppas att din mans jobb kanns bra och att ni snart har hittat vanner och bekanta att umgas med. Jattebra att du har borjat angagera dig i skolan och PTA, det hjalper massor nar man har mindre skolbarn och de flesta ar engagerade, ju aldre de blir desto mindre intresse verkar det som av foraldrar nar det galler dessa moten etc.

    Vattenbrist ja, har ocksa, alltid. Bra initiativ av San Diego att skippa alla glas med vatten som dom alltid staller fram overallt fyllda med is. Jag brukar ofta saga att jag inte vill ha, sa onodigt, dricker inte kranvatten iallafall och sa all is pa det kanns som extra sloseri. Nej, battre att be om det om man vill ha. Regndagar ja, vi har ocksa fatt mer an vad vi normalt far under ett ar tror jag, under nagra dagar forra manaden. Det regnar ju inte ofta har och oftast blir det bara ett par skurar, men det ar oftast snart over. Kyligt har vi haft det, men i veckan ska vi upp mot 80F igen..:)

    Ha en fin fortsattning pa veckan,
    Stor kram!

    SvaraRadera
  5. Liz, Tack!!
    Så roligt att du hinner titta in här och även skriva lite. Jag vet ju hur mycket du har omkring dig nu inför er flytt!
    Ja jag försöker engagera mig en del i skolan, men samtidigt blir det inte regelbundet eftersom jag är hemma m Oskar och han är så liten än. Men det känns iallafall bra att göra något ibland. :-)
    Och visst är det smart att inte ställa fram vatten som många ändå inte dricker. Utan att man får fråga istället.
    Lycka till nu med slutspurten inför Japan!
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, skickade ett mail, kolla din "other folder" pa FB!
      Kram!

      Radera
  6. MEN GRATTIS i efterskott. HURRA och mums vad gott .

    Familjebilden är ju helt underbart fin och alla bilderna var så härliga. LILLEBROR är ju så söt. Söt som socker. Så fin omgivning ni har. Underbart. Glad för er skull. Bättre att spara firande tills när man har bättre tid.

    FödelsedagsKRAM till Dig

    /Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. TACK Suzesan!!
      Ja det känns fint att kunna få uppleva en massa nytt tillsammans nu.
      Och Lillebror är nästan alltid väldigt glad.
      Kram!

      Radera
  7. Vilken god brunch, gillas!
    Den där rosa tröjan du har är supersnygg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. eastcoastmom,
      Tack! Den är rätt gammal tröjan men jag gillar den. :-)

      Radera
  8. Det sag jattegott ut och gratis I efterskott! Det verkar som ni funnit er val tillratta och Lill-Skruttan verkar trivas bra med skolan ocksa! Underbart med havet sa nara och kul att traffa svenskar och aven en adopterad papa, alltid roligt att lara kanna adopterade fran andra lander! Underbar familjebild!!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack ExPIAtriate wife!
      Ja det har gått bra hittills, men visst känner jag att jag inte riktigt fått igång ngt riktigt socialt nätverk än. Men det kommer hoppas jag. Det är svårare här än i NYC tycker jag. Att hitta mötesplatser som är naturliga. Men jag vet ju att sådant tar tid så man får väl inte ge sig bara.
      Kram!

      Radera
  9. Mimosas och eggs benedicts - yum! Perfekt födelsedagsbrunch - och grattis i efterskott! Verkar varit ett lysande födelsedagsfirande :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika,
      haha japp det var ett perfekt firande!
      Kram och Tack!

      Radera
  10. Härligt firande. Jag dreglade nästan över bilden med Egg benadicte. Ni ser ut att ha det bra där nere och skönt med värme. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Katta! Och ja maten är jättegod där och det är ett väldigt mysigt ställe.
      Kram!

      Radera
  11. Det var en god lunch. :)
    Och så bra att man inte serverar vatten med automatik. Alla bäckar små.
    Ni har nog fått en del regn under januari. Vi har inte haft egentligen något regn alls på mer än en månad vilket är så onormalt att man blir totalt undrande. Tills för 2-3 år sedan hade vi ordentliga vintrar - eftersom Mt Shasta/Weed ligger 1000 m över havet - men sedan dess har vi inte egentligen haft någon snö alls. Vi som brukade kunna få 1 meter snö under en del oväder.
    De är så söta tillsammans tycker jag - storasyster och lillebror. Och de ser nästan alltid glada ut.
    Grattis i efterskott!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anne-Marie,
      ja det det ett bra initiativ med vattnet tyckte jag också. Här har det ändå regnat en del sedan vi flyttade hit men jag hörde att det förra året var endast ngn enstaka regndag under hela vintern här.
      Kram och tack för grattis!

      Radera