måndag 30 november 2015

Sjukstugan del 2

Ja Thanksgivinglovet blev ingen höjdare direkt. Vi lyckades alla pricka in magsjuka men i omgångar. Lillebror insjuknade ju redan fredagen innan och var rätt dålig under hela helgen. Han började må lite bättre på måndagen men var inte riktigt återställd förrän på tisdagkvällen. Själv insjuknade jag under söndagkvällen. Och det kan jag säga att vara magsjuk och ta hand om två barn ensam är INTE kul!!!!! Som tur var är Storasyster stor och otroligt hjälpsam så hon tog sig an Lillebror när jag behövde tippa omkull mig.

Vi hoppades sedan att Storasyster och M skulle klara sig, men redan på onsdagsmorgonen vilket var M´s första semesterdag (typiskt!) var det kört för hans del. Feber och sänggång. Magont och illamående. Storasyster klarade sig hela vägen fram till självaste Thanksgiving. Men då slog den till med feber på eftermiddagen. Så jag och Lillebror fick helt enkelt själva ta oss till den fest hela familjen var bjuden till.

Det kändes ändå fint att få komma ut ur vår sjukstuga en stund och det var otroligt gott och mycket trevligt. Det serverades kalkon med stuffing, sås och tranbär, skinka, annat fläskkött samt en massa smårätter. Pumpapaj som var otroligt god fick vi till efterrätt. Och till detta även musik, fotboll och småsnack.

Värdparets fina hundar uppklädda till Elfs


Två små elfs som hoppas på godsaker


Och julgranen var redan klädd. En väldigt fin gran hade de.


Lillebror älskade barnens skateboards


Självklart höll han hårt i The American Football (ja när han inte kastade den då....). Lampan blev dessutom en favorit vilket kanske inte är så konstigt hos en helt bolltokig liten kille.


I söndags var det Första Advent och då var vi iallafall tillräckligt friska för att göra en liten utflykt. Vi tog oss till World Market för att köpa pepparkakor och glögg (must hade de ingen till vår stora besvikelse) och sedan åkte vi en sväng till vår favorit mall här. Hemma igen blev det glögg och peppisar. I ljuset från Adventsstjärnan och ljusstakarna. Mysigt!

Vi passerade genom varuhuset Nordstrom på vägen från vår parkering och där hade de juldekorerat så himla mysigt. Väldigt skandinaviskt tycker jag.


Som den här hästen som är rätt snarlik en Dalahäst (fast "omålad")

Och vad tycker ni om det här fina julgranshjärtat? Det doftar lite skandinaviskt tycker iallafall jag.


Storasyster gillade Snögubben bäst!


Vår adventstjärna, eller "sta" som Lillebror säger


Spiselhällen

Så vi har haft det bra också. Men lovet har helt klart färgats rejält av detta eländiga virus. Storasyster kom ändå lindrigast undan. Redan på Black Friday (dagen efter Thanksgiving) var hon bättre igen medan M stackarn fick dras med magsjukan hela vägen fram till söndagen. Då hade hans alla lediga dagar gått åt till att vara mer eller mindre sjuk. Inte skoj! Men det är inget man kan göra något åt. Nu hoppas jag att vi slipper bli sjuka när vi ska till Sverige. Och det är ju om mindre än tre veckor! GALET!

Innan dess är det dock mycket som ska hända här. På alla fronter känns det som. Hjulen snurrar lite väl fort nu tycker jag och jag försöker febrilt att ha koll på alla bollar som susar runt i luften. Det är som det är den här tiden på året gissar jag. Men det är roligt också såklart.


19 kommentarer:

  1. Stackars er! Magsjuka är inte kul. Våra barn har varit väldigt förskonade, tror de haft kräksjuka en gång var (Isolde kanske två), istället har de haft "bara" diarée ett par gånger, men ofta över väldigt snabbt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej fy för attan! Jag tycker magsjuka är den allra värsta "vardagssjukan" av de alla. Blääärrrk! Både att ta hand om de små när de är sjuka och att sedan få det själv... Det var en period när E var liten och gick på dagis i NYC då jag tyckte hon fick magsjuka lite då och då. Inte allvarligt men tillräckligt. Dock lyckades jag och M klara oss nästan varenda gång då vilket kanske är lite märkligt. Jag funderar över ifall det är lite annorlunda virusstammar här som vi är känsligare för pga att vi inte utsatts för dem. Du vet, immunsystemet är inte lika härdat mot västksutsvirus och bakterier som för östkustens eftersom vi nyligen flyttat hit?

      Radera
  2. Fina pynt förresten, håller med om att de såg skandinaviska ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! och visst ser Nordstrom´s pynt väldigt skandinaviskt ut.

      Radera
  3. Usch sa trist att ni alla behovde genomlida detta. Hoppas verkligen att ni nu far vara friska resten av aret och speciellt da ni ska resa till Sverige. Din julstjarna ar jattefin. Stackars M som behovde ta alla sina lediga dagar till att vara sjuk men skont att han far lite ledighet over julen da ni aker till Svedala.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen inte roligt. Särskilt som man ju inte alls har särskilt många semesterdagar här i USA heller.... :-( Men nu håller vi tummarna för att vi slipper sjukor på ett tag.
      Kram!

      Radera
  4. Hoppas att ni alla förblir pigga och krya nu! Hundarnas outfits är underbara.

    Det var absolut ett Scandi-hjärta, vi är inne nu! Fina varuhusen här har hela avdelningar de kallar Scandi :) halm, trä, rött och grått.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha Scanid! Det har jag inte hört talas om! Lite kul är det ändå. Och fint!
      Visst var hundarna söta!
      Och tack också för krya på er hälsningen. Vi hoppas få vara friska nu.
      :-)

      Radera
  5. USCH vad trist att ni åkte på sjukdom hela familjen, och magsjuka till råga på eländet.
    BRA att du och lillebror kunde ta er till middagen iaf.
    Jag ska själv till World Market idag, farligt ställe, haha! Nej, länge sen de hade must där. Imorrn ska jag till en tysk matvaruaffär här och den lär haha Grandpa Lundquist must. Must är lika svårt att få tag på varje år. OCH IKEAs must är ju tyvärr inte rolig. Förresten, jag har hört att Whole Foods lär ska ha äkta vinglögg. Ja, det där hjärtat ser ut att höra hemma på nordliga breddgrader. FINT!! HOPPAS verkligen att ni blir friska nu. ÅÅÅ ska ni hem i jul??? KUL!! Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men World market hade Grandpa Lundqvists julmust på World Market i NY förra året. Den låg precis intill oss på UES på Manhattan. Alldeles ovanför Bed Bad & Beyond vilket var himla bekvämt! En prommis på ca 5 minuter tops. Så vi hoppades det skulle finnas här men inte. Å andra sidan reser vi ju hem till jul i år så det känns inte lika tråkigt att inte hitta här just nu. IKEAs must kan jag inte dricka!!! FY! Alldeles för SÖT! Blä!!!! Smakar knappt must tycker jag. Bara sött. :-( Glöggen är jag inte lika desperat efter för den gör man så lätt själv ändå. Och ofta blir den nästan godare än köpes. Vi köpte två flaskor koncentrat nu på World Market vilket var helt ok, men egentligt gillar jag vår egen bättre. Men visst,det är ju lätt att fixa lite glögg med koncentrat det är det. Och med småbarn är enkelhet ofta värdefullt hahaha!
      Och ja, vi ska hem till jul. Det känns jätteroligt samtidigt som jag redan känner mig helt stressad över allt man ska hinna med där. Och alla man vet redan nu att man inte kommer hinna se.... :-( Ja,ja, det blir nog bra ändå
      KRAM!!!

      Radera
    2. Här har inte WM haft must på flera år. SÅ du hade tur i NYC med WM där, måste jag säga. IKEAS must är så fadd att hälften vore nog. Blä. Köper den icke. Köpte också alkofri glögg på WM. Som du säger, bra när småbarn vill smaka. Vet du, efter att ha gjort min egen glögg i flera år fick jag smaka Blossas starkvinsglögg i fjol. OCH det var bara att inse, nej min egen kan aldrig komma upp i den klassen, haha!! Så jag ska absolut se vad Whole Foods har att komma med. KUL att ni ska hem. HOPPAS att det blir mindre stressigt än du befarar. Kram!

      Radera
  6. låter trist alltsammans :( . Själv behöver jag leta efter saffran (och ett vettigt lussebullerecept), speciellt eftersom jag har en kompis som propsar på lussebullar - hennes favorit. Skönt iallafall att det värsta är över men väldigt tråkigt att det förstörde höstlovet. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha! Men finns inte saffran i vanliga matbutiker här? I NYC fanns det ovanliga butiker. Men man fick leta lite. Här är de inte i "kuvert" utan i små burkar. Jag har faktiskt kvar från förra året i förslutna burkar (tror två eller så) som jag flyttade med fr NYC.
      Och ja, det är alltid så tråkigt att bli sjuk när man är ledig. Men det finns ju inget att göra åt det tyvärr. Nu hoppas jag att vårt immunförsvar är på topp efter denna fighten och därmed kan ta sig an vilka inkräktare som än kommer in i kroppen och slå ner dem innan vi ens hinner känna att de är där. :-)
      Kram!

      Radera
    2. Jag har inte sett det på Vons som är mina "vanliga" mataffärer och på den mexikanska har de en väldigt mesig variant som knappt smakar något. Jag misstänker att WholeFoods, Trader Joes eller Sprouts har den bra spanska sorten men dit är det ju lite längre från mig och jag har inte tagit mig dit sen jag kom tillbaka från resandet. Men nu har jag beställt två burkar från Swedish Sweets and Imports så jag har om bakandan skulle falla på :) .

      Radera
    3. Förresten, hade du varit på Royal Crown i Poway nyligen? Hade de saffransbröd där?

      Radera
  7. Ogilla på magsjuka! Men det är ju sånt alla drabbas av med mindre barn...

    SvaraRadera
  8. eastcoastmom,
    Ja tyvärr är det ju sådant som kommer ofta med just barn. Detta trot jag Lillebror fick med sig från dagis. Vilket ju är vanligt. Dagis och skolor...

    SvaraRadera
  9. Nej fy fy för att ni alla däckade och att hela långhelgen försvann på det sättet. Det suger alltså, som du skriver är magsjuka den värsta "vardagssjukan". Hellre x-antal förkylningar än en enda magsjuka. Bara en lekmans tankar men jag tror det kan ligga mycket i det du säger om västkust och östkusvirus, att det kan handla om att inte vara van än. Aha! Så ni ska åka hem till jul. Trevligt! Hur ser upplägget ut?
    Jag ska till WM senare i veckan och hade hoppats på musten men ingen hos er alltså. Håller helt med om Ikeas julmust, det är inte ens must.
    Grandpa Lundquist glögg såg jag i en mataffär förra veckan, köpte en flaska och tycker den är riktigt bra som glögg. Tilltalar mina smaklökar iaf.
    Apropå saffran, jag tycker saffran är väldigt dyrt i affärerna här. Som jag såg du skrev, de säljer ju den i glasburkar som trådar och inte pulver som i Sverige. Ett tips är att köpa saffran från någon indisk mataffär, den är mycket billigare än burksaffran (ser dock lika ut, kommer i burk och som trådar) och smakar faktiskt mer också tycker jag. Jag skulle säga att den är ungefär halva priset i indisk affär jämfört med vanliga mataffärer.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha tack för tipset om saffran Anne!!! Jag ska kolla. tror vi har en indisk affär inte alltför långt ifrån oss här. Ovh jo, saffran känns dyras här än i Sverige, men å andra sidan har jag ingen koll på priset i Sverige nu. Jag kanske jämför med en helt felaktig prisbild haha (typ 10 år gammal). :-)
      Vi åker till Sverige ett par dagar innan jul. Firar jul med M´s familj i Skåne och åker upp till Stockholm efter det. Stannar där över nyår och sedan tillbaka ner till Skåne en natt innan vi tar flyget från Kastrup dagen efter. Känns som lite väl kort tid i Sverige med tanke på resans längd samt jetlag men detta var för oss ändå det bästa alternativet med tanke på att M´jobb har stängt 2 veckor över jul-nyår så det är hans längsta sammanhållna ledighet.
      Kram!

      Radera