söndag 17 januari 2016

Ett litet stänk av Ocean Beach

Igår lördag bestämde vi oss att efter en mycket lugn morgon och förmiddag ge oss iväg på en liten utflykt. Vi köpte med oss lite lunch och körde söderut till Ocean Beach. Vädret var riktigt skönt med temperaturer runt 16-17 grader och det kändes otroligt fint att komma till havet igen. Redan när vi steg ur bilen kände man den där mycket speciella doften av hav och salt. Jag älskar den verkligen!  Nedan kan ni njuta av en bildkavalkad från gårdagen. Det är långt från alla vackra vinterbilder jag överöses av i mitt Facebook- och Instagramflöde. Som sagt, vinter i SoCal är långt ifrån de vintrar man är van vid som före detta nordbo och New Yorker. Annorlunda. Jag kan sakna snö, is och frost. Men ska inte sticka under stol med att det är fantastiskt att kunna njuta av stranden mitt i januari också.



Vita stolar som väntar på bröllopsgästerna


Det är ju mitten av januari men i San Diego verkar det alltid vara mer eller mindre surfsäsong


Som sagt....


Surfare och simmare delas upp, fast igår var det endast surfare i vattnet


Vi promenerade bort en bit längs stranden för att hitta ett bra ställe att äta vår medhavda lunch


Hittade ett par picknickbord på en gräsplätt. Perfekt för vår lunch. Vietnamesiska mackor till mig och M samt McDonalds till barnen. De som bor här har verkligen nära till strand och hav. Tyvärr är det även otroligt många hemlösa som driver runt här i området. Vi såg flera runt oss när vi åt lunch och ännu fler på stranden och piren. Sorgligt av så många olika skäl.


Fler än jag njöt av havsluften


Den här lille mannen ville helst rulla, hoppa, springa ner till vattnet men till hans stora förtret var det inte riktigt läge tyckte vi.


I bakgrunden kan man skymta en långa och höga piren




På väg mot piren passerade vi bröllopsplatsen och då var det hela i full gång


Vid pirens början


På ena grinden står det Fishing Pier...


...och på den andra Ocean Beach


Husen längs med vattnet på ena sidan skiftade väldigt. Vissa såg ut att vara i nästan fallfärdigt skick medan andra var välskötta.




Cafét här uppe på piren heter "Walking on Water" och jag och Storasyster köpte en kaffe och en choklad där på vägen tillbaka

Piren är som sagt hög vilket man även kan se här på de pålar som caféet vilar på


Längst ut såg vi en del segelbåtar


Kelp är en av de havsalger jag är mest fascinerad av. Här ute i havet i södra Kalifornien kan de bilda fantastiska skogar på botten. 


Eftersom det är januari kunde man köpa både varm cider och varm choklad på kaféet.


Storasyster valde varm choklad med vispgrädde, medan jag njöt av n kaffe medan vi satt och såg ut över havet och solen som sakta började dala mot horisonten.




De kitchiga gatlamporna passade fint här



Jag tyckte att Ocean Beach påminde en hel del om Coney Island i New York. Här fanns många original. Ofta lite sisådär hippieinfluerade. Både självvalda sådana men också många från samhällets underkant. Man säljer egengjord konst, spelar gitarr, sjunger. Röker. Eller bara hänger. Och som jag nämnde, många hemlösa. Och många av de hus som ligger i området ser rätt slitna ut. Jag gissar att det är många som bor här som inte har det så jättebra ekonomiskt.  

När mörket sänkte sig körde vi hemåt och fixade en Tacomiddag. Storasyster lärde oss hur man lagar sina egna quesadillas och de blev väldigt lyckade. Kul nu när hon är såpass stor att hon tycker det är roligt att laga en del mat själv. Hon är inte överförtjust i tacos men quesadillas gillar hon. 

Idag söndag har det varit en lugn dag utan särskilt mycket på agendan. M tog en liten tur med Lillebror medan jag satt och försökte kolla jobb och fila på min resume. Imorgon är det ledigt från skolan eftersom det är Martin Luther King Jr Day. Så Storasyster får en kort vecka vilket jag tror hon tycker känns skönt. Själv tycker jag att helgen gick lite väl fort, men så är det ju ofta med just helgerna.

8 kommentarer:

  1. Vad fin han är i sin Bamsetröja! <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja han tycker väldigt mycket om den!! :-)

      Radera
  2. Vilka fina bilder! Ja, vintern i SoCA är annorlunda, visst. Men vad härligt ändå att bo där, ett annat liv.
    Bilderna talar sitt eget, tydliga språk!
    Inte dumt!
    Iskallt på östkusten, men det har jag ju inget emot.
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp det är verkligen annorlunda. Bekvämt på många vis. Men jag saknar vår och höst. Fast jag gissar att om vi flyttar härifrån någonting kommer man sakna det här klimatet mycket hahaha!Håller tummarna för er nu och att Jonas inte blir alltför allvarlig.
      Kram!

      Radera
  3. Älskar OB! Delvis för att det är närmaste stranden från oss men också för att det inte är så perfekt och tillrättalagt som så mycket annat vid vattnet i den här delen av världen utan litet slitet, excentriskt och vilt sådär :) .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var verkligen roligt att vara där och spana in både stället och människorna. Helt klart tycker jag att jag fick samma vibbar som på Coney island, även om det senare är snäppet "mer" vad gäller original och mängden folk också. Jag gillar också när det är lite mer blandat och det är roligt att spana in folk. Fast jag ska erkänna att jag inte skulle vilja promenera ensam runt i området sent. På samma vis som jag inte skulle vilja göra det på Coney Island heller alltför sent på dygnet.
      Men på dagtid är det ju en annan femma. Och jag gissar att det kanske är ännu lite annorlunda vid högsäsong?
      Det sorgliga tycker jag är att se alla uteliggare. Alla hemlösa. Som uppenbarligen inte mår bra. Att samhället inte kan hjälpa dem känns så tragiskt.

      Radera
  4. Härliga bilder på sol och hav! Känns som en annan planet :) lite spanskt känns det också.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Och ja det kändes nog lite spanskt kanske. Särskilt som vi såg flera kyrkor när man kom en bit upp från stranden. Då tyckte jag att jag fick lite samma känsla som i sydeuropa.

      Radera