fredag 13 mars 2015

Häxbesök

Jag gästbloggar här. Nu vill jag berätta om när Knapp-o-Ella kom hit. Hon är en häxa. Vi väntade länge för att hon skulle komma till oss. Jag visste att hon föddes på Åland. Jag vet att hon föddes från en knapp. Hon har jättemånga knappar i håret. När hon äntligen kom blev jag jätteglad! Jag frågade henne varför det tagit så lång tid och hon svarade att hon varit i Las Vegas och tittade på de kända statyerna. Hon tyckte bäst om Frihetsgudinnan.

När hon kom så var hon trött för att hon hade flygit så långt. Men hon ville ändå se sej runt. Hon var mest nyfiken på poolen. Hon satt och vilade sej i solstolen. Knapp-o-Ella har också en hink, i hinken har hon en höna, och hönan har lagt tre ägg.

Ella

Här bor Knapp-O-Ella nu. Hon flyger intill Storasysters loftsäng med utsikt ut genom fönstret


När hon kom hit ville hon först ta sig en flygtur och titta på omgivningarna.


Palmerna var riktigt fina tyckte honOch poolen såklart. DEN var spännande!


Den flög hon fram och tillbaka över. Flera gånger.

Till slut var hon tvungen att vila lite i en av solstolarna


På väg tillbaka till Storasysters rum passerade hon även fontänen 


Även den tyckte hon om och hon stannade till en liten stund här också för att se och lyssna på det porlande vattnet.


Men sedan flög hon tillbaka till sitt nya hem

STORT STORT TACK till Pettas för den fantastiska Knapp-o-Ella! och även Tack till Olgakatt för att ha utfordrat vår lilla söta häxa på vägen hit från Åland. Vi är alla så tacksamma och glada över att hon ville flyga hit till oss i San Diego.

8 kommentarer:

 1. Hej KnappoElla ! Jag gästkommenterar här!
  Så bra att du lydde mitt råd att se dig om på vägen till Kalifornien. Las Vegas har inte jag sett men jag minns att jag svischade förbi en frihetsgudinna i NY när E och jag busade där. Vi fick ju lärarinnan att dansa, bara en sån sak! Och palmer har du utanför fönstret, så härligt! Bara en sak till, håll katterna kort! De där tepåsarna kan sitta där med långa näsor, flyga kan de i alla fall inte, haha! Här är en liten blå sak med rysligt långa tassar men SÅ långa att hon når mig är de inte.
  Magiska hälsningar
  Din Ålga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Olgakatt hälsa Ålga att Knapp-O-Ella tackar för kattvarningen! Men hon flyger såpass högt upp att inga tepåsar kan nå henne heller. Idag rymde dock en av tepåsarna ut genom dörren men som tur var kunde den rackar bäras in igen efter en stunds jakt och lock o pock. Självklart var det den äldste av tepåsebrorsorna som fick för sig att kolla efter ödlor i buskarna...

   Radera
 2. Ha ha ha så söt. Så himla söt och sån härlig resa och berättelse. Gott skratt hos mig. Grattis till bra landning och att flygresan gick så bra hela vägen. men hon ser busigt koncentrerad ut söta Knapp-o-Ella.

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 3. Tillägg till förra inlägget:

  Saltis....Om det är nåt som barn kan kontrollera så är det maten. Totalkontroll. Även om de gillar det, så är det nej nej nej. Sätta sig på tvären. Min dotter var så så till slut så "växte hon upp på saft och kanelbullar " ;) Nu äter hon allt. Det är "makt på liv och död för dem".

  Hon fick smaka på allt utan att jag tjatade, även om det endast var en droppe sås på tallriken. Jag hörde ett program om mat på radio. Där man skulle ställa fram deras älsklingsrätt varje varje dag. Samma varje dag. Inte prata om den och alla andra åt sin vanlig middagen. Till slut kapitulerar de. För exakt samma blir ju tjatigt i längden. Jag hörde om en pojke som bara drack nyponsoppa i två månader tills han gav upp och började äta.

  Knattetimmen "Frågor runt mat och måltid" Oj oj så bra de är. Önskar jag haft den kunskapen när barnen var små.

  Klipparkiv :" Femårig flicka äter inte det resten av familjen äter" Hoppas länken leder rätt. Mycket lyssningsvänligt. Jag har följt alla deras program och både suckar och skrattar av igenkänning. Värdens bästa Carolina Noren och barnexperter Malin Alfvén och Louise Hallin

  http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3351&grupp=14477&artikel=4491491


  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort TACK Suzesan! Ja jag brukade också lyssna ofta på Knattetimmen när det sändes. Tyvärr har de slutat nu vilket jag inte kan fatta alls. Med tanke på hur poppis det var och hur många brev, email och samtal som de fick varje gång... Och ja, mat är sådant. Vi försöker att inte fokusera alltför mycket på hennes val just för att avdramatisera det hela. Men jag hoppas såååå att det inte ska dröja alltför länge innan hon upptäcker hur roligt det är med just ny mat och att pröva nya smaker.
   Kram och tack igen!!

   Radera
 4. VARSÅGOD. :) Jag tycker också det är mycket konstigt. Kan inte heller fatta det. De har fått några program i Karlavagnen. Hoppas de kommer tillbaka för de behövs.Så duktiga och så roliga och bestämda, liksom i uttryck som "låt inte ungen bestämma och styra och ställa med er" ....underbara. Jag har skrattat så mycket när man får de där igenkänningsfaktorerna. Nästa gråtit då mina barn är stora nu och försent att göra om och göra rätt. Två som är tydliga ledare från födseln och inte blir det bättre av att mamman (jag ) lyft deras självkänsla och självförtroende när de bortskämda "tränar sig på mig" i "diktatoriska fasoner " ;) (och det skrev jag med glimten i ögat ) GullungarNA.

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 5. JAG minns när Den söta häxan föddes, och hur jag såg henne på Pettas blogg.
  Tänkte genast att hon skulle till en viss Ella i San Diego!!
  SÅ söt hon är! Ja, vilken otroligt FIN häxa hon är.
  Kramar!!

  SvaraRadera
 6. Sent omsider, med en liten vink från Ålgas människa så får jag läsa om hur KnappoElla har det!
  Tänk ändå att hon har varit till Las Vegas också den lilla! Så härligt att hon har det bra, vilket vi nog förstod
  både hon och jag under tidens gång när hon växte fram.
  Hon borde kanske få några stygn i hatten? Det verkar ha blåst ordentligt på vägen över Atlanten...
  Kanske att Ella har en lång nål någonstans och lite mörk tråd? Små KnappoEllor klarar dylika operationer utan
  bedövning. De är speciella nämligen, har hjärnor som ingen annan har ;) Men å andra sidan så kan jag tänka mig
  att hon behöver lite luft...det är ju mycket varmare klimat hos er än hos oss. Hon har tjockt hår också så...
  Hälsa henne så mycket! Den där märkliga knappen som alltid blir till en häxa visade sig igen men plötsligt så var den borta
  Men någonting är på gång, helt säkert, någonting sker i det fördolda. :) Mera kan jag nog inte berätta nu för då
  kanske förtrollningen bryts. Och jag vet ju inte riktigt själv vad som sker. Ännu
  Kramar till er alla!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera