fredag 20 mars 2015

Lång vecka

Denna veckan har känts lång. Det har varit mycket omkring oss, både praktiskt och mentalt och det sätter sina spår. M har de senaste kvällarna suttit och förberett ett "talk" som han ska ha idag på jobbet.  Och igår hade jag ett samtal som tyvärr gjorde att luften gick ur mig lite. Jo, det handlade om jobb. För nu försöker jag att kolla runt efter jobb igen. Dels saknar jag verkligen en professionell identitet och den stimulans som ett intressant yrke ger. Dels skulle det inte vara fel med två inkomster igen. Men jag har verkligen ingen aning om hur svårt det kommer att bli denna gången. Jag har ju erfarenhet från min arbetslösa tid för ett par år sedan och det är inga rosenskimrande minnen direkt. Så lite ångest har jag helt klart. Att söka jobb är tufft. och efter gårdagen känner jag att jag behöver lite tid att samla ihop mig igen så att jag kan hoppa upp i sadeln igen.

Men idag är det äntligen fredag och jag är väldigt glad för det. Även om detta blir en ganska lång fredag också. M kommer att gå ut med sitt jobb ikväll för att avtacka en av hans högre chefer och Storasyster har Movie Night i sin skola. Och eftersom jag är ensam med båda barnen så kommer jag helt enkelt att ta med Lillebror dit också och hoppas att han inte blir alltför trött för att stanna under hela filmen.

Nu i förmiddags stannade jag kvar lite i skolan för att hjälpa till med förberedelserna inför nästa veckas Fundraiser. Det är skolans Stora Årliga Fundraiser och man hoppas få in minst $25 per elev. Jämfört med Storasysters skola i NYC är det inte alls mycket pengar. Där körde man en mycket mer aggressiv form av fundraising än här. Pengarna från denna fundraiser kommer till största delen att gå till att bekosta den simundervisning som Storasysters skola har för sina tredje- till femteklassare. Något jag tycker är fantastiskt bra! Här är simundervisning inte alls obligatoriskt i skolorna (iallafall inte i NYC eller här i San Diego) vilket gör att väldigt många barn (och därmed även vuxna) inte kan simma. Skrämmande med tanke på att folk tar sig till stränder och sjöar (här i Kalifornien är det ju även pooler som gäller för många) där man tillbringar rätt mycket tid. Så jag tycker det är otroligt bra att man i Storasysters skola satsar så mycket på att få alla barnen simkunniga.

Men som sagt, denna aktivitet är inte förrän nästa vecka. Ikväll blir det alltså Movie Night. I skolan. Fast själv längtar jag just nu mest efter att få slappa med en kopp te tillsammans med M ikväll efter att barnen somnat. Nämnde jag att det känns som om denna veckan varit lång...?

12 kommentarer:

 1. Kram! Du får höra av dig om du behöver ett lyssnande öra...jag är tungviktare ifråga om jobbsökträsket och jobbsökarångesten...fast jag hoppas så klart att du inte behöver sitta fast i det alltför länge! Just remember, it's not you, it's them!!

  SvaraRadera
 2. Asch då, trist! Förstår att det kan vara otroligt jobbigt att leta efter jobb, mentalt alltså! Du vet att du kan o skulle klara av ett visst jobb, men det gäller ju att få dem att se det också! Inte lätt. Önskar dig lycka till när det är dags igen!

  SvaraRadera
 3. Hejaklacksdans för ditt jobbletande!! Kramar!!!!!

  SvaraRadera
 4. Tänker på dig och håller tummarna för jobbsökandet. Förstår att det tar på energi och kraft. Unna dig du en lugn stund innan du tar nya tag. Lycka till. Kram

  SvaraRadera
 5. Åh Anna, Anna, det kommer att lösa sig. Det gör det alltid. Med din bakgrund och din härliga personlighet så KOMMER det att gå bra. NÄTVERKA så du får in "foten". Skriva och skicka in CV är är inte så lätt att få napp på. Sannolikheten är lika med att någon känner av en pruttlukt i rymden. Typ.
  Jag hejar på dig!!!

  Kramar och ännu mer kramar till dig från mig.

  SvaraRadera
 6. Jaaaa du Saltis det behövs inte mycket för att luften ska ur någon direkt som ur en ballong. Så som det. Släpp taget om det nu och PÅ 't igen. (Jobbigt och tjatigt att söka jobb tycker jag själv. Urtråkigt. )

  Ha ha NEJ du glömde inte att säga att veckan varit lång. Tänk det tycker jag med. Hänt mycket på min vecka.

  Åh så bra med simträning. Alltid tryggast att barn kan simma och hantera vatten . Såg en bild på ditt insta på storasyster och hon har fått ett -nytt ansikte-. Börjar bli stor. Går från litet barn.. till en ny lite större flicka. Så himla söt.( Den ena av bilderna med kakorna. )

  Kram
  /Susanne

  SvaraRadera
 7. Du har så rätt i att just det där med att söka jobb är tufft och att luften många gånger flyger ur en. En bergochdalbana med förhoppningar och besvikelse innan man får napp. Jag lovar att verkligen hålla tummarna för dig. Det borde finnas många intressanta jobb för dig att söka i San Diego i och med att det finns så mycket biotech där men samtidigt är ett bra kontaktnät bland det viktigaste man kan ha då det gäller att söka jobb. Det är en avgörande faktor var man än befinner sig. Jag fick ju söka jobb här i Basel i 1.5 år innan jag fick napp och då var det via kontakter som det gjorde att det löste sig. Jag önskar dig all lycka till och man får sammla ihop sig och sen gå på att igen.
  Bra med simundervisning. Sådant är viktigt att kunna. Det ger en frihet och en trygghet. Ni bor ju precis vid havet i ett klimat som gör att man ofta vill svalka sig med ett dopp i hav eller pool och då är det jätteviktigt att kunna simma. Bra att det satsas på sådant.
  Stor lycka till kram!

  SvaraRadera
 8. Jag förstår dig så väl! Det är så jobbigt att leta jobb och känna så där. Jag hoppas verkligen att det löser sig snart och att nåt dyker upp! Ni har ju inte varit där såå länge ännu, så snart kanske det lossnar! Tänker på er!

  SvaraRadera
 9. Hoppas det ordnar sig med jobb snart! Det är jag säker på att det gör!

  Bra med simträning! Här i Belgien får de också det i skolan (till en avgift men antar att det är subventionerat?) men Isolde ska även gå på simläger (dagläger) på påsklovet eftersom hon älskar att bada och "simma". Jag hoppas hon ska få mersmak. Det är 1,5h i vattnet varje dag och resten andra sporter och lek.

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas också att du snart ska få ett jobb att gå till. Jag vet att det är svårt, men jag tror alla gånger ATT du snart kommer att få ett sådant. Men ja, nog förstår jag att det är tröttande också...suck...
  Jag hoppas att helgen varit bra för er!
  Kramar!

  SvaraRadera
 11. Identitet o jobb.......Det är viktiga saker.
  Ja min mamma ville men fick inte jobba för pappa tyckte det var hans sak att försörja henne!!!!Det var då sextiotal o sjutiotal i Sverige. Läs Kristina Sandgren som skrivit tre böcker om Maj!
  Men du har ju både erfarenhet o utbildning så det går säkert snart. Puh då kan du andas ut!!!!

  SvaraRadera
 12. Jag är i samma situation. Jamie ska in på förskola 1 september och tills dess ska jag ha hittat ett jobb. Dags att ta tag i det där och skriva CV och hela den där biten. Jag har aldrig varit arbetslös och hoppas sannerligen slippa det där träsket, för här i Sverige är det tufft med a-kassa och dagar hit och dit.

  Jag önskar oss båda lycka till. Kram

  SvaraRadera