tisdag 5 januari 2016

Jetlag och Sverigebilder

Hm, man ska inte ropa hej....
Trodde minsann att jag klarat av hitresan utan alltför mycket jetlag, men på något vis slog den till ordentligt igår eftermiddag. Började känna mig rätt mosig redan vid 16-tiden. Och efter middagen var det kört. Satt med Sotrasyster och läste i soffan runt halvsjutiden och det gick bara inte att hålla ögonen öppna. M väckte mig strax efter sju och hela min kropp skrek efter sömn. Så mot bättre vetande lommade jag iväg och kryp er under täcket. Men precis som befarat vaknade jag under de tidiga timmarna och kunde inte somna om. Så sedan 2-tiden har jag nu varit uppe.

Min smala lycka är att jag förhoppningsvis kan sova lite middag med Lillebror senare idag och kanske på så vis vända tillbaka dygnet. Vi får se hur det går.

Nu när jag ändå är vaken tänkte jag visa några bilder från Sverige. Håll i er för nu blir det bildkavalkad. Här från dagarna innan julhelgen.

I väntan på incheckningen i Los Angeles (LAX)


Vissa av oss roade sig kungligt med att köra runt väskor


Äntligen framme på Kastrup!


Kusinerna lunchar hos Farmor

På kvällen spelades Mexican Train

Lagom klurigt och jättekul!


Jetlag - Vid 2-tiden på natten var vi uppe och botaniserade i farmors kyl


Jag hade nästan glömt hur mörkt det är i Sverige på morgnarna i december. Denna bild är tagen vid 7.30-tiden på morgonen och det känns natt. Men adventsstaken lyser så mysigt.


Videkusinen var inte odelat glad åt Lillkusins framfart....


Däremot var glädjen enorm tillsammans med Storkusin 

Fast lite munspelsjam i trappen fungerade för alla


På måndagen jobbade Svägerskan och Svågern så vi hade hand om Videkusin under dagen. Här gick vi ut en sväng i det nästan vårlike vädret.


Videkusin somnade i vagnen men de andra två höll igång


Jag och min SpiderGirl


Skånevinter


På tisdagen var det så dags. Farmor och Svägerskan tog hand om både Storasyster och Lillebror medan M och jag åkte till Lund för att träffa M´s gamla barndomsvän Mr Music. Han hade dessutom köpt biljetter till den nya Star Wars filmen så vi hade alla en otroligt trevlig eftermiddag tillsammans. TACK!!


De där hemma hade pysslat inför julen. Inlagd sill och hemgjord kola!

Och de här herrarna kom faktiskt överens en stund


Lillejulafton (dagen innan julafton) tillbringade vi hemma hos Svägerskan. Fika och mys.


Julstämning

Kusinmys


Middagen fixas och eftersom både Svägerskan och Svågern är otroligt duktiga vid spisen blev den såklart väldigt god!


Middag!


Uppesittarkväll


Godsaker

Lite senare vågade sig även katten max ner, till Lillebrors förtjusning


Och när de små barnen somnat var det dags för den stora Jultraditionen i Skånefamiljen - nämligen knärullar senap. Självklart rullas senapskornen med kanonkula!


Det är ett rätt tungt jobb även om man inte tror det.


Och efter en riktigt mysig Lillejulafton körde vi hem till farmor igen. Barnen somnade om fort och vi andra slog in de sista klapparna. Äntligen kunde julen komma.

11 kommentarer:

  1. Jag är kass på att kommentera, men har läst lite halvregelbundet ganska länge..... Vilken mysig jul ni ser ut att ha haft! Mysko känsla att inse att ni nog varit i samma samhälle som jag bor i dock!
    Hoppas jetlagen ger med sig snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hej Milena vad roligt att se dig här i kommentarsfältet! Och kul att du läser lite då och då. Smygläsning går ju bra det med. :-)
      Så du är från Skåne alltså. Och ja samma lilla samhälle som antingen min svärmor eller min svägerska bor i gissar jag. Skoj! Nbs har ju fått riktig vinter där nu också efter att vi for tillbaka hit.
      Ha en fortsatt fin början på nya året!
      Kram!

      Radera
  2. Åhh så mysigt. Ser att lillebror är på väg ut ur bild. Så fin bild på dig och din dotter. Söta båda två. Ni är så lika men jag ser att storasyster är lik sin far med. Ha det bäst och jag hoppas jetlagen ska balansera sig/dig i rätt rytm.
    Kram
    /Susanne .

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det var mysigt om än lite kort och väldigt intensivt. Haha Lillebror är alltid på språng så att han vandrar ut ur bild är vanligt. :-)
      Önskar dig ett fint 2016!
      Kramar!

      Radera
  3. *på väg ut ur bild med spring i benen * skulle det vara. Sorry.
    Kram
    /Susanne

    SvaraRadera
  4. Å vilka fina bilder du har. Längtar redan tillbaka till julen... Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du det var en riktigt härlig julvecka vi fick! Jag saknar er också.
      KRAAAM!

      Radera
  5. Välkomna hem tillbaka hem till USA. Jag tycker det är olika varje gång hur jetlag drabbar en. Anlände hit till Florida i lördags och jag vaknar fortfarande vid 05:30 lokal tid. Men det är ok på så sätt får jag chansen att uppleva många fina soluppgångar på stranden. Det är lätt att glömma exakt hur mörkt det kan vara i Sverige om vintern. Jag upplever stor skillnad bara på att bo i Basel jämfört med Stockholm. Många härliga bilder. Ni verkar ha fått en riktigt mysig och fin jul ihop med familjen och även fått tid till att träffa lite vänner. Kort och intensivt brukar det vara när man hälsar på i Sverige men ni har hunnit med mycket. Hoppas er hemresa inte var allt för mardrömslik såg att ert flyg blev försenat. Det är ju en lååång resa. Vi flög nonstop Zurich-Tampa och det tog 11 timmar och det tyckte jag kändes lång.
    Kramar och hoppas det känns bra att komma tillbaka till ert och vardagen i San Diego.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Desiree, och ja det är jobbigt med jetlag. Har inte tycktdet alls var lika jobbigt när vi bods i NYC som nu från västkusten. Stor skillnad. Sedan är det alltid jobbigt med mindre barn eftersom man själv ibland kan försöka styra sin jetlag lite och "tvinga" sig att vara vaken eller så, men med barn går det inte. Om de vaknar urpigga mitt i natten är det ju bara att gå upp...
      Många Kramar till er och ha en fortsatt fin början av nya året!

      Radera
  6. Vad härligt det ser ut på dina bilder. Roligt att ni for hem i jul och fick lite vinter och familjefix. OCH mys.
    Grym jetlag ni hade om ni fick gå upp vid 2, vidrigt.
    Jag vet, den är verkligen medaljens baksida, och ännu värre då man har småbarn.
    Ser fram emot fler bilder från er resa hem.
    Hoppas det känns fint att vara tillbaka i den kaliforniska myllan igen.
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev en fin tid i Sverige, men väldigt kort och intensiv. Som det alltid blir men två veckor är i minsta laget. Särskilt med tanke på den långa resan. Tycker det var rätt stor skillnad att flyga härifrån jmfrt med från östkusten.
      Varm Kram och önskar er ett riktigt fint 2016!

      Radera