måndag 16 mars 2015

Värmebölja och helgaktiviteter

Det har varit en väldigt varm helg. Över 30 grader. Så ja, det känns som om den korta våren är över och sommaren verkar vara här nu. Eftersom det var så varmt gick Storasyster och jag till poolen efter frukosten i lördags. Så skönt och lyxigt att ha en pool här där vi bor.

Först var vi ensamma där och kunde plaska lite som vi ville. Senare kom ett par tonåringar, en ensam kvinna (men hon solade bara) samt en familj med en liten flicka på kanske två år. Poolen är ändå tillräckligt rymlig så det var ingen trängsel direkt. Vi har även en s.k "hot tub" med bubblor och vi satt i den en stund också eftersom Storasyster älskar den.

Efter badet gick vi tillbaka hem och fixade lunch ungefär lagom till att svenska Melodifestivalfinalen sändesSå den kollade vi live. Vi hade våra favoriter och faktum är att jag verkligen gillar Måns Zelmerlövs låt "Heroes" och även hans otroligt bra framträdande så jag är mer än nöjd över att han tog hem segern. Jag gillar även budskapet i låten och tycker det är extra roligt att han genom sociala medier har stött skolbarn och deras arbete mot mobbning. Nu hoppas jag det går bra för honom i stora Eurovision Song Contest också.


Måns Zelmerlöv med sin vinnarlåt "Heroes"

Senare på eftermiddagen kom en av Storasysters klasskompisar över på en playdate. Lillebror fick även han en playdate på köpet eftersom klasskompisen också har en liten bror som är nästan jämngammal med Lillebror. Skoj!

Tjejerna lekte och Lillebror ville så gärna vara med dem också


Han och Lille S fann också varandra men lekte mer parallellt så som 1-åringar ju gör

söndags var det om möjligt ännu varmare men vi tog ändå bilen ner till Hillcrest där de har en bra Farmers Market. Det var min kompis A här som frågat om vi ville komma dit och träffa henne. Jag älskar sådana här marknader där man säljer både frukt, grönt, plantor, kaffe och mat i olika former. Det mesta från lokala producenter och försäljare. 

Hillcrest är "The Gaybourhood" här.

När vi gick runt för att se vad vi ville ha att äta till lunch passerade vi bland annat ett stånd där man sålde sjöborrar. Jag var dock inte tillräckligt modig för att testa, men nästa gång tror jag att jag ska försöka mig på en sådan.

Taggigt

Squashblommor vet jag inte riktigt vad man gör med. Äter gissar jag? Någon som testat och vet hur dessa kan ätas/tillagas (eller om man använder dem till något annat?)



Den här skylten tyckte jag var lite rolig

Det kändes otroligt bra att promenera runt bland stånden. Se på utbudet och på alla människor. Både M och jag fick lite Brooklyn-vibbar. Något som både dämpade men samtidigt ökade min saknad till New York City. Jag tror helt klart att vi behöver göra lite fler sådana här turer ner till de här delarna av San Diego också. Att promenera omkring utan direkt mål. Bara titta på folk och kanske hitta ett fik eller ett lunchställe. Gå in i en park eller en lekpark. Sitta i skuggan och äta på en glass eller sippa på en nyköpt iskaffe. 

Vi stannade dock inte alltför länge på marknaden eftersom hettan verkligen tog andan ur oss. Efter att ha handlat bröd och även några plantor till vår uteplats, samt pratat om ditten och datten med A och sedan ätit riktigt goda crepes åkte vi hem. Väl hemma planterade vi de plantor vi köpt och fixade lite på uteplatsen. Den är väl vårt nästa projekt nu. Vilket passar bra då värmen verkar ha kommit för att stanna (även om helgens värmebölja enligt "alla San Diegans" vi pratat med är ovanlig såhär års). Nu i veckan ska temperaturen sjunka något till lite mer behagliga 25-26 grader.


Bilden på Måns Zelmerlöv är hämtad från poplight.se

14 kommentarer:

  1. Rejäl sommarvärme. Skönt att ni har poolen som ett trivsamt vattenhål där ni kan svalka er lite. Hur pass mycket högre blir temperaturen på sommaren eller det kanske stannar kring 30 och då är det rätt ok så länge det rör sig om någorlunda torr värme.
    Mysigt med Farmersmarket. Jag älskar sådana platser. Du har nog rätt i att ett väldigt bra sätt att upptäcka mer av sin stad är just att gå runt lite på måfå och testa någon resturang eller fik här och där.
    Kul att E redan fått bra kompisar i skolan och har playdates. Jättekul att även lillebror fick en kompis på playdate på detta sätt. Känns som ni börjar komma in i ert nya liv i San Diego på ett bra sätt vid det här laget.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har varit väldigt varmt här de senaste dagarna. Men som sagt det är torr värme vilket gör det betydligt skönare än när det var samma temperaturer i NYC på sommaren. Farmer´s Market är otroligt mysiga och roliga att gå runt på tycker jag med! Och jo, lite mer playdates har vi på gång nu vilket känns väldigt bra.
      Kram!

      Radera
  2. Jag har sett ett italienskt matprogram där man tillagade squashblommor, tror man friterade dem. Det ansågs vara en stor delikatess.
    Jag, som älskar all sea food, måste verkligen prova sjöborre vid första tillfälle! Läste ett recept på chowder på sjöborre, mums!
    Som tur är så acklimatiserar man sig efter klimatet efter hand! Och Kaliforniens torra värme är betydligt behagligare än östkustens kvävande klibb! Vilket dock inte betyder att luftkondtionering är överflödigt.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha där ser man! Jag har aldrig hört talas om att man skulle laga till eller äta squashblommor så det var nytt för mig. Kul att få höra att de används i matlagning. Och ja när du kommer och hälsar på får vi ta dig till ngt ställe där de säljer sjöborre. Jag vill prova nästa gång jag också. Om jag hinner före dig så ska jag tala om hur de smakade och vad jag tyckte.
      Haha det där med AC har du rätt i. I söndagskväll testade vi ACn här för första gången och det var skönt! Dock tror jag att vi kommer att komma undan "lättare" här med den torra värmen än den fuktiga i NYC.

      Radera
  3. Ja, sommaren är hos dig nu, kanske. OCH kanske blir det inte så mkt varmare? hoppas det.
    När jag kom till San Diego (den enda ggn jag varit där) var i april. OCH jag tyckte det var helt otroligt.
    Satte mig på beachen med min vinterbleka kropp. OCH brände mig mer än jag nånsin gjort. Varken förr eller senare. Det var under mitt au-pair år (läääääänge sen alltså), och jag fattade inte bättre. men den där dagen på stranden var jag så galet lycklig. Tyckte det var som en dröm, tills jag fattade hur bränd jag var, haha!!!
    Absolut, jag tror du kommer att acklimatisera dig ganska snabbt. Ni har ju betydligt bättre, och skönare, somrar än vi på denna kust.
    Du kanske tom slipper AC på nätterna? Här, du vet ju hur det är. Nätterna lika fuktiga och heta som dagarna.

    KUL med de olika grannskapen inne i SD. Förstår att ni tycker det är mysigt att gå omkring där.
    Tycker att ert liv verkar falla på plats så bra.
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tror sommaren är på gång. Även om de vi pratat med som bott här ett tag (en del länge) säger att 30 grader denna tiden på året är ovanligt hett. Normalt brukar tydligen den hetaste perioden här vara i slutet av sommaren samt september. Så det är inte vanligt med så höga temperaturer i mars. Nu ska det bli lite svalare igen vilket känns skönt. Jag tycker nog bäst om temp runt 25 grader ungefär. :-)
      Och ja det är skönt att slippa fukten det är det. Jag saknar den verkligen inte. Vi körde dock AC i söndagskväll. Första gången här. Och det var skönt. Så vi lär nog få ha lite AC ändå under de hetaste perioderna gissar jag, men vi kommer ganska långt med öppna fönster och takfläktar också vilket känns bra. Vår lägenhet ligger i norrläge vilket jag tycker är superskönt här och det betyder att vi säkerligen lär kunna vara på vår uteplats en del även när det är som varmast.
      Kram!

      Radera
  4. Men åh, så ljuvligt med pool och värme! Det hade inte suttit fel just nu. Jag längtar som en galning efter sommaren. Men vi har i alla fall kunnat börja sitta på altanen till vårt hus. Farmer's Market såg hur mysigt ut som helst. Jag kom att tänka på Smorgasburg som är ett av höjdarminnena från New York (men det kanske jag inte ska påminna om ...). Härligt att barnen har så kul! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha jo påminn mig du om Smorgasburg!! :-) Det var just Smorgasburg vi fick vibbar av när vi strosade runt i Hillcrest på den Farmer´s Market där. :-) Och jag förstår verkligen din sommarlängtan. När man har riktiga vintrar så är det ju sommarhalvåret man njuter mest av och längtar till.
      Jag klagar inte på klimatet här alls utan njuter. Och att ha tillgång till pool gör att även de hetaste dagarna känns helt okej. Vi kan ju dessutom köra till havet på ngn halvtimme eller så också vilket inte är helt fel det heller!
      Hoppas att värmen och våren snart är hos dig! Då brukar sommaren kännas nära.
      Kram!

      Radera
  5. Här har det just fallit en mycket kall och blöt skur med is regn och snö just som jag gick hem från jobbet! Det låter underbart med värme. Fina bilder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj, ja det låter ju inte så roligt med kallt och blött underkylt regn... Hoppas ni snart får lite vårvärme hos er!

      Radera
  6. Anna,
    Jag såg ett avsnitt med Take Home Chef en gång (australiensaren) där han lagade fyllda zucchini blommor. Verkade jättegott fast jag är lite blockerad mot att försöka mig på att fritera mat - delvis för att det blir kladdigt och delvis för att det verkar lätt att bränna sig på oljan eller bränna oljan. Här är ett recept iallafall: http://www.foodnetwork.com/recipes/mario-batali/fried-zucchini-flowers-buffalo-ricotta-fiori-di-zucca-fritte-con-ricotta-di-bufala-e-pomodori-recipe.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att man verkar fritera dessa blommor. Jag tror inte jag kommer att försöka mig på just det. Är ingen stor fan av friterat och vill helst inte göra det själv. Men kanske kan man testa ngngång ifall man råkar stöta på dem färdigfriterade. :-)
      Tack för länk och tipset!
      Och TACK för att du bjöd med oss också! Så roligt att ses och kul att få uppleva denna del av San Diego med dig.

      Radera
  7. Hur äter man sjöborrarna? Öppnar och bara äter innanmätet? Antar att det inte är piggarna (borrrarna?) man äter?

    SvaraRadera
  8. Vilket härligt inlägg! Alltihop!
    Tänk när jag har en så stor dotter att jag kan gå och bada med henne! (kan inte föreställa mig det)

    SvaraRadera