tisdag 10 mars 2015

Vad äter ni till middag?

Just nu känner jag att jag har enorm torka vad gäller middagstips. Vi har fastnat i en otroligt snäv cirkel där min fantasilöshet vad gäller variation på middagsmat (och även lunch ska tilläggas) nått en nästan fantastiskt torftig lägsta-punkt. Vi navigerar oss fram genom veckan med i stort sett endast 6-7 rätter som går mer eller mindre på repeat här hemma.

Spagetti och köttfärssås. Lax med olika tillbehör som ris, orzo eller eventuellt potatis. Pasta med pesto. Köttfärslimpa. Pasta med köttbullar. Torsk i ugn. Någongång ibland pannkaka (alltid på Storasysters begäran/önskan). Kyckling i någon form, oftast i ugnen eller i slow cookern eftersom det är enklast. Dock har det inte blivit ngn mat alls i slow cookern sedan vi flyttade hit. Varför vet jag inte riktigt för den är faktiskt uppackad till skillnad från vissa andra saker som fortfarande ligger i oöppnade kartonger. Grönsaker till brukar oftast bli en variation av ärtor, edamame, tomat, broccoli, morötter och ibland sallad.

Ja ungefär så ser våra middagar ut. Med någon hämtmat insprängd någongång ibland. Oftast thai eller pizza. Men som sagt, det börjar kännas lite väl tråkigt och samma samma samma. Jag själv är otroligt trött på det vi äter. Tycker alltid att "det åt vi ju nyss". Men inspirationen finns inte. Dels på grund av att det måste vara enkelt och hyfsat snabbt att tillaga. För att laga mer komplicerade rätter ensam med en ettåring som just vid den tiden på dygnet är som mest trött, grinig och bokstavligen antingen måste bli buren (kan meddela att det är tungt att bära en 12-kilos klump med en arm och samtidigt försöka laga mat med den andra, men jag tröstar mig med att det kanske håller gäddhänget borta...) eller annars hänger en i byxorna tills de nästan ramlar av är inget jag klarar av. Särskilt inte som 6-åringen ofta också behöver uppmärksamhet då. Nej, enkelt och snabbt är det enda som fungerar just nu.

Sedan ska det helst vara något som Storasyster kan tänkas äta. Åtminstone en del av. Och det är inte helt lätt eftersom hon tyvärr har en väldigt liten repertoar av mat som hon gillar. Pasta går alltid. Därav alla våra pastabaserade rätter.  Som utlandssvensk känner jag att det är en del svensk "barnfamiljsmat" som jag verkligen saknar här. Som falukorv. Något man kan variera rätt mycket och som Storasyster tycker är jättegott. Likaså blodpudding (eller blodkorv i Skåne). Alltid en efterlängtad rätt när vi är hemma i Sverige. För er som har dessa "delikatesser" och även har små barn kan jag för övrigt tipsa om att använda er av kakformar (pepparkaksformar eller liknande) och trycka ut figurer ur korvskivorna eller blodpuddingsskivorna innan ni steker dem. Det brukar gillas lite extra av de yngre. Men här får vi som sagt klara oss utan falukorv eller blodpudding.

Köttfärs köper jag oftast på Costco. Organic. Där säljs den i 3-pack. Alltså tre sådana här förpackningar "i en". Det är 1 lb (ca 450 gram) i en sådan här fyrkant. 

Där köper jag även det mesta av all pasta vi äter. Detta är bara ett exempel.

Ikväll blev det köttfärslimpa. Med potatismos, lingon och edamame. Igen. Visserligen gott, men som sagt det var inte så länge sedan vi hade just köttfärslimpa. Så gott folk. Om ni har några enkla, goda recept som ni vill dela med er av tar jag mer än gärna emot tips! Även om de är lite småkomplicerade så kan man ju förenkla. Så alla tips emottages tacksamt!

34 kommentarer:

  1. Vardagsmaten kan var så tråkig att komma på tycker jag. Som tur är å har jag en man som lagar mycket middagar... Kram Suss

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skönt att du oftast slipper komma på vardagsmaten!
      :-)

      Radera
  2. Kolla in Jennys matblogg, mycket vardagstips där

    SvaraRadera
  3. Jag kan rekommendera två bra siter som jag nästan daligen kolla för att få just inspiration. Den ena är recept.nu och den andra är arla.se gå in under rubriken recept och mat och så hittar du en annan rubrik där som heter veckomatsedlar. Soppor är ju också något som är enkelt att laga och lätt att variera vet dock inte om dina barn gillar soppa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Desiree! Jag ska kolla dessa. Soppa brukade jag göra ofta förr men E äter inte soppa alls tyvärr.

      Radera
  4. Nu är jag vegetarian och har dessutom stora barn, så jag vet inte om min input är så mycket värd i sammanhanget, men jag brukar ju inte dra mig för att slå ett slag för vegetariskt så du får den här länken: http://vegoriket.se/category/varmratter/ Mannen bakom bloggen heter Mattias Kristiansson och har gjort en kokbok jag är väldigt svag för. I sanningens namn är det kanske inte barnmat i första hand, men man vet aldrig, kanske kan du hitta något. Går du via länken så bläddra långt tillbaka, det var mer recept i bloggen tidigare.
    En standardrätt som funkar bra vid middagsångest i min familj är soppa, som nån nämnde tidigare. Mitt standardrecept är som följer: Hacka lite olika grönsaker (t ex lök, paprika, squash, aubergine, blomkål, broccoli, morötter eller lite vad som helst, två - fyra olika räcker men lök och paprika är alltid bra att ha med) och fräs i olja tills de är mjuka. Koka med buljongtärning/pulver och lägg i några nävar röda eller gula linser. När linserna är sönderkokta, mixa med stavmixer tills soppan blir slät och späd med grädde eller kokosmjölk. Salta och peppra (och så blir det ofta bra av att smaka av med lite citron eller lime). I soppan kan man ha bitar av köttbullar eller korv (så gjorde vi med barnen så länge de inte åt helvegetariskt), eller brödkrutonger, lite kokt quinoa, yoghurt/creme fraiche eller stekt tofu. Linserna gör soppan tjock och matig och innehåller protein, och när man mixar och reder med grädde efteråt försvinner mjöligheten som en del har lite svårt med.
    Hos oss var det bra att soppan gick att variera i all oändlighet trots att den också var "samma", barnen uppskattar ju ofta det. Om det kan va nåt? :) /Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort Tack Backstreets! Vegetariska tips är alltid bra eftersom jag ibland kan tycka det är svårt att få in grönsaker i matlagningen på ett bra sätt. I vissa grytor och såser går det ju fint men nya tips är alltid bra! Soppa låter super men tyvärr äter inte E soppa alls. Jag älskar däremot soppa och gjorde soppor ofta förr. Ska definitivt testa din variant. Linser tycker jag är supergott och bra i just soppor och grytor!

      Radera
  5. Jag saknar fisk i din uppräkning. Fiskpinnar brukar ungar gilla.
    Soppa med macka bredvid eller köttbullar i borde vara ett bra alternativ där det går att "gömma" grönsaker genom att mixa soppan slät som föreslås ovan. Med nudlar eller annan småpasta i kan den kanske locka E. Har du provat potatisplättar eller rårakor? I dem kan man också blanda rivna grönsaker.
    Lovar bjuda på blodkorv med lingon nästa gång ni är här! Och marängsviss, förstås...
    Kalops eller dillkött är bra i crockpoten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Olgakatt jo vi äter fisk. Tror jag nämnde lax samt torsk i inlägget ovan. E åt fiskpinnnar förut men inte längre. Å andra sidan tycker hon om lax och äter annan fisk. Vi kör ibland panerad torsk i ugn, och ibland vanlig torsk (eller annan vit fisk i ugnen). Potatisplättar ska jag testa.
      Och blodkorv låter fint!

      Radera
  6. Där har vi alla varit, i torkan på ideer. Jag har t.om tagit matlagningskurser för att få inspiration. Ena gång italiensk matlagning och den andra gången 10 lektioner i thai matlagning. Jag har däremellan låtit mina bloggar vänner ge mig sina recept på salalder och soppor. Annars är det nätet jag letar upp något nytt. Just nu är jag en ivrig lust att laga mat och testa. Köttfärsbiffar med grek ost, tomater, morötter, lök. Pressar vitkål eller brocoli till mos. Rårakor med morätter och sylt. Lasagne med spenatblad i, morötter , lök.. Pasta med grönsaker som blandas i. Crepes med grönsaker i .. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj ja matlagningskurser låter som en dröm! Kan tänka mig att man får lite mer inspiration efter en sådan. Nätet är det jag kollar när jag ska försöka hitta ngt nytt också. Men det är fint att få tips på sidor och/eller bloggar att botanisera bland. Grekisk ost i köttförsbiffarna lät jättegott men E tycker inte alls om fårost tyvärr. Kommer kanske senare. Rårakor älskar jag så det ska nog testas här. Tyvärr tar det ju lite tid att göra.
      Tack igen för tips!
      Kramar!

      Radera
  7. Jag håller med om att det är svårt. Våra barn äter oftast innan jag kommer hem och sedan äter Peter och jag. Men ibland äter vi samma.

    Några idéer: pasta carbonara, väldigt enkelt. Vi gör ibland även kyckling i ugn. Lägg filéer i en ugnsform, häll på matlagningsgrädde blandat med pressad vitlök och strö på riven parmesan. Gratinera 15-20 min och servera med ris.

    Vi gör även ofta wok med diverse grönsaker och ibland med kött och ibland även med nudlar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vi äter ibland annan mat än E också. När vi inte alls känner för "barnmaten" eller vill ha variation. Kyckling i ugn gör vi ganska ofta. Men carbonara var ett bra tips. Wok också men vi har ingen bra wokpanna. Kan testa stekpannan kanske.
      Kram och tack!

      Radera
  8. Är i samma träsk och stampar, så tråkigt för normalt tycker jag det är jättekul att laga mat. Men min N äter inte så jättebra (när jag är närvarande), inte alls pigg på att testa ny mat. Och det som fungerade ena gången innebär inte med automatik att det går hem nästa gång det serveras. Så jag tycker det är urtrist att laga mat nu och fantasin tryter rejält.
    Och här måste det också gå fort på vardagarna för vi är hemma strax efter kl 17 och vi båda är hungriga efter långa dagar.

    Jag brukar ofta laga storkok när jag väl lagar mat och förbereda dagen innan just för att spara tid.

    Biff stroganoff med ris funkar, går ju att göra på varm korv istället för falukorv.
    Woka lövbiff tillsammans med grönsaker, servera/blanda i äggnudlar och någon kall sås till.
    Pestoöverbakad laxfile i ugn med potatismos till
    Parmesangratinerad lax med pressad potatis och kall romsås
    Hemgjorda fiskpinnar
    Fiskgratäng
    Pastagratäng med kassler, grönsaker och ostsås (typ Keldas sås "fyra ostar") eller ta köttfärssås och blanda ihop med istället
    Kalops
    Grytor av nöt eller fläsk
    Hederlig stek av nöt eller fläsk, steks kvällen innan. I Sverige finns stekpåsar, inget stänk i ugnen och allt spad hamnar i påsen som enkelt kan tas tillvara på till sås
    Kyckling i ugn med oliver och citron och valfria grönsaker
    Chili con carne
    Ugnspannkaka med rökt fläsk och lingonsylt

    Sedan har ju ica.se och arla.se många bra recept med få ingredienser och snabb tillagning.

    Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jättetack Pernilla! Och visst är det rätt trist när ens barn inte alls vill äta och prova nya saker. Vi tar det steg för steg och sedan vi flyttade hit har E iallafall upptäckt att hon gillar pesto! Ett stort framsteg för oss hahaha! Storkok är super och jag tänker ofta jag ska göra det men sedan blir det inte alltid så tyvärr. Din lista var ju väldigt lång. Tack! Ska definitivt ta och prova en del av rätterna där.
      Tack igen!!

      Radera
  9. Det där träsket har jag trampat i sen K kom, tror jag. USCH, det är så svårt ed vardagsmat. Verkligen inte kul...
    OCH det blir samma och samma.
    Brukar göra chili som är god. Det kanske du också kan göra ibland?
    Nätet är nog det bästa, trots allt. Men du har ju fått bra idéer ovan också. Karolina älskade wok, det gjorde jag ofta då hon bodde hemma. OCH salad wraps, du vet. Flygande Jakob älskar hon också, men det år vi mer på helgen :-) Det brukar hon beställa då hon kommer hem fr college, hihi!!
    Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annika, ja det är ibland extra jobbigt att få till något roligt och gott när ma har barn som inte äter så mycket (alltså vad gäller variationen inte mängden....). Jag älskar chili men E vill absolut inte ha kryddstark mat. Dessutom äter hon inte bönor... :-(
      Önskar att E gillade sallad men det äter hon inte. Enda grönsaken hon kan tänkas äta (som inte är blandad i maten som i typ köttfärssås etc) är ärtor. Och då alltid efter en diskussion om hur många skedar hon måste ta...
      Så roligt att K älskar Flygande Jacob tycker jag! Det är för mig en riktig -80-rätt! :-)
      Tack och Kram!!

      Radera
  10. Samma torka här! Inga recept, men tips på falukorv! Det finns ett delikatess-märke som hwter Boar's Head, många mataffärer har deras varor. De har en hel ring som de kallar Bologna, men den smakar precis som falukorv och kan användas på samma sätt. Dock är tjockleken mer som frukostkorv, men alltså en "ring". Bra kötthalt och kvalitet dessutim. Brukar kosta ca $7 per ring. Kolla in deras hemsida om de säljer i er närhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. ÅÅÅÅH underbart Katrin! Ska genast kolla upp Bologna! :-)
      TACK!!

      Radera
    2. Så här ser den ut: http://content.shoprite.com/legacy/productimagesroot/DJ/7/1158417.jpg

      Radera
  11. Kan ni köra på taco-buffé? Dvs. med kanske vanlig köttfärssås för barnen, en färdigblandad fajitasmix med biff eller kyckling till er och sen en massa uppskuren god frukt, avokado och andra lämpliga grönsaker. Och en god salsa eller chimichurri för vuxensmak? Just här så känns det som att bland-plockmat är så underbart lätt och bra iom att frukten och grönsakerna från farmers market osv är så gudomligt god. Men även biff och kyckling är hög kvalitet och billig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh jag hade önskat det men E rör knappt ngn grönsak mer än ärtor. Så enda sättet för mig att få henne att äta grönt är att blanda ner i t ex köttfärsås. Jag brukar faktiskt även ha i morotspuré i pannkakssmeten för att göra den lite nyttigare också haha!
      Frukt äter hon men jag vet inte ifall hon skulle äta det tacos. Andra barn älskar ju tacos dessutom, men såklart inte E.... :-(
      Men annars är plockmat super! Jag brukar köra det konceptet lite för at få henne att testa nya saker och/eller grönsaker. Ställer då fram en del olika skålar med frukt och grönt och säger att hon måste prova åtminstone en. Men det brukar bara bli just "smaka" och sedan inget mer tyvärr. Jag undrar när det ska "gå över".

      Radera
  12. Lax/tomat/mozzarella i ugn, tärna allt, blanda i en form , ös på med olivolja, basilika, salt samt peppar. Vi har oftast ris till.

    Grönsakssoppa är faktiskt en hit hos mina barn enda sättet de äter läskiga saker som typ broccoli. Jag brukar koka t ex potatis, morot och broccoli i buljong, stavmixa, hälla i lite grädde och krydda.

    Tacos? Hemgjord pizza?

    SvaraRadera
  13. Åh det lät fantastiskt gott Ambivalent!!
    Ska definitivt testa!
    Hemgjord pizza gör vi ibland men E vill endast ha tomatsås och ost på sin...
    Tacos gillar hon inte alls tyvärr. jag hoppas att vår flytt hit ill "bacons mecca" ska ändra hennes inställning till denna fantastiskt goda rätt. :-)
    Tack för tips!

    SvaraRadera
  14. Åh, vad jag känner igen det där! Så tråkigt med vardagsmaten. Ibland köper vi färdiga matkassar typ Linas, men det är sällan som alla gillar det. Och alldeles för krångligt.

    Några snabba enkla barnvänliga:
    Kyckling i currysås med ris. Bara skär filé i småbitar, stek, i med grädde, curry, salt och peppar.
    Halloumiburgare. Gör som hamburgare men med en skiva stekt halloumi istället för kött.
    Ugnspannkaka med skivade äpplen i.

    Hm. Man kan inte kommentera med sin webadress? Får se hur det här går.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Lotta vilka bra tips! Jag älskar haloumi och kanske kan vår tjej tänka sig att smaka det. Hon gillar ju ost.
      Ugnspannkaka ska jag också prova. Här är det annars tunnpannkakor som gäller. Eller plättar.

      Radera
  15. Oj jag kan ju massor med recept :) Svårt att veta vad jag ska dela med mig av. Men jag äter mycket potatis och det går ju variera mycket. Jag har lagt om all min mat hemma nu eftersom jag bara äter ekologiskt så jag hittar på ny rätter. Stekt, kokt klyftpotatis råa i små träningar med gul lök i samma storlek som man steker ätt i en stekpanna så det inte tar färg och sen ner i en ugnsform och in i ugnen till det är klart, potatisgratäng, hasselbackspotatis potatisgratäng, potatismos potatissallad.osv osv. Till det varierar jag fisk, kokt och stekt kyckling eller kött. Panerad Schnitzel är ju gott. TILL DET gröna ÄRTOR ;) Banka ut kött med en gryta som är platt undertill och mellan två plastpåsar så får du bra glid på köttet.

    Långkok som kött till kalops (som kryddas med lagerblad och kryddpeppar som ger huvudsmaken)....och dillkött (kalvkött är gott till det annars funkar högrev) och det sköter sig själv i din -slowcocker- göra sås på buljongen som ska vara god med grädde om man vill. Långkok för att få en fin buljong är ju med morötter och gul lök och de grönsaker som ger smak och passar till.

    Dillkött då kokar man köttet med dill morötter och gul lök salt och hel vitpeppar och gör sen dillsås till. En aningen skvätt (några droppar) ättiksprit för att göra såsen syrlig. Idag åt jag pasta med skinksås med fänkål. När mina barn var små så mixade jag grönsakerna in i sås och så de inte syntes :) Mixade gul lök till köttbullarna men det avslöjade de. Gul lök är min älsklingssmaksättning. Det var synd om dem att sitta och pilla bort lök de måltiderna jag hade det. En liten hög med gul lök :) Men på det har de lärt sig att äta det. Lasagne är ju gott men inte så snabblagat. :)Soppor. Broccoli - blomkål -vitkål med ostsmörgås. Paj med olika fyllningar. Äggstanning till om man gör ost och skinkpaj till exempel. Ett ägg per dl vätska (grädde eller creme fraiche) som vispas lätt och sen häller man det över fyllningen salt och peppar och in i ugnen. Revbensjäll. Stekt fläsk med "löksås" (stek i ugnen så sköter de sig själva)

    Lycka till!
    Kram
    /Susanne

    SvaraRadera
    Svar
    1. Suzesan jag äslkar potatis men tyvärr är den inte alls lika god och smakrik här som i Sverige. Tycker jag då. Så E äter knappt potatis alls här. Och hon gillar inte alls mos eller gratäng eller annat "kladdigt". Tyvärr.
      Långkok är super! grytor brukar hon äta. Och vi vuxna också. Så det ska jag absolut börja göra igen. Får ta fram slow cookern.
      Dillkött älskar jag och har äntligen fått ättika!!! Från Sverige. Så nu kan jag göra det! Hurra!
      Kram och tack igen!

      Radera
  16. Har du prövat risotto? En del risotto recept innehåller ju ärtor, så det kanske skulle fungera?

    Annars så föreslår jag att du kollar Jessica Seinfeld's Deceptively Delicious: The Simple Secrets to Get Your Kids Eating Good Food http://www.doitdelicious.com/cookbooks/deceptively_delicious. Kanske några bra ideer där?

    Elisabeth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stort Tack Elisabeth! Ska kolla in den sidan!

      Radera
  17. Ack ja, det här känner man ju igen sig i....
    Periodvis har jag varit så "duktig", gjort veckomatsedlar varje söndagkväll där jag försökt variera mig, leta recept på nätet och ha menyer som är tänkta att återanvändas och det är himla härligt när man är inne i ett sånt flyt men det håller ju inte i sig så länge.... Jag försöker dock planera för jag känner det blir bättre ekonomiskt och skapar mindre stress. Det är mitt mål men funkar ju långt ifrån alltid. Tvärtom... Tyvärr, men det där går i perioder, om jag orkar vara kreativ och hur tiden ser ut med allting annat i vardagen. Nu är vi sedan ett bra tag tillbaka inne i samma saker hela tiden så jag kan relatera.
    Jag tycker också om mat man enkelt kan modifiera så det blir lite mer spännande för vuxna utan att man för den skull laga dubbla middagar. DET skulle ju aldrig gå, det är fullt sjå få en måltid på bordet så det är inte att laga dubbelt jag menar. O nej. Men säg att jag gör en pastasallad, då får hon en bunke med de saker jag vet hon äter och sedan hivar jag i lite mer saker i vår vuxna skål. Det blir lite extra jobb, lite mer hackande men vi får lite mer spännande meny.
    Just nu är vi dock (igen) inne i en period då Stella är väldigt kräsen och det blir tyvärr mer eller mindre upprepning hela tiden för man blir ju tyvärr trött på att försöka anstränga sig och laga nåt nytt om det ändå dissas.
    För dig, med en liten krabat i benen och i den där åldern (minns det så tydligt) så ska det ju verkligen gå snabbt också för, som du säger, det blir ett nästan omöjligt projekt laga nån mat.
    Jag märker att du och jag kör rätt samma repertoar och verkar ha barn med liknande smak.
    Pesto och pasta. Även här är faktiskt pesto en ny accepterad bekantskap så det äts mycket nu. Eftersom E gillar lax och pesto, prova att smeta på pesto på lax och baka klart i ugnen. Gott, enkelt, snabbt och blir såsigt och lite variation till det här med att bara blanda pesto i pastan.
    Jag tror inte det kommer att funka...men eftersom vår tjej gillar pesto (den vanliga, gröna alltså) tänkte jag prova om hon gillar någon annan pesto, typ röd pesto och allt vad det nu finns. Köpte faktiskt en sundried tomato pesto idag, ej testat än men tänkte det kunde ge oss lite pestovariation om hon går med på det.
    Köttfärsås och pasta, o ja...det äts hela tiden och brukar göra en laddning köttfärsås som sedan fryses ner i burkar. Snabbt ta fram och micra och just köttfärsås tycker jag står sig extremt bra i frysen, smakar perfekt vid uppvärmning. Pasta äts det mycket av här också, speciellt pga hon tycker bäst om det.
    Sallad, gröna blad alltså vägrar vår tjej att äta. Grönsaker är det kinkigt med, tomater, morötter och avokado är det jag kommer på nu är säkra kort så det blir bara de varianterna. Jo, paprika kan gå ner också. Inga gröna grönsaker alls.
    Pasta med marinarasås (köpt på burk från Costco) äter vi också mycket, till det steks det på ett gäng Ikeas frysta köttbullar. Mycket populärt hos den lilla men tröttsamt och halvfabrikat förstås.
    Pastasallad brukar jag göra mycket också, pasta med de grönsaker hon äter (alltså avokado, paprika och tomater) och grillad kyckling (rotisserie kyckling från Costco) samt blanda i en vinägrett. Inget särskilt extra jobb, bara lite, att göra en vuxen skål där jag blandar i sånt hon vägrar men som vi gillar som fetaost, oliver, mer gröna salladsblad, kanske soltorkade tomater.
    Bra rester för lunchmat också.
    Makaronilåda med skinka (hon gillar skinka).
    Jag tycker om texmex inspirerade räter som t.ex. bönsallader med salsa, majs, konserverade bönor (snabbt ta fram), olika grönsaker, ris och kyckling. Återigen, då blir det så att jag häller i mer i vår variant för hennes variant blir typ vara ris, kyckling och tomater.
    Jag gillar käk som blir bra rester (inte all mat smakar ju gott som rester) även om det kanske tar lite mer tid fixa så är det skönt när det finns rester.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller helt med dig Anne. Jag försöker också ofta göra så att det blir rester över som man lätt kan värma och äta dagen därpå, eller frysa till senare. Och detta med kräsna barn. Det börjar bli så tråkigt och jag väntar så på att det ska gå över. Hoppas verkligen det. Men vissa fortsätter ju länge tyvärr.
      Tack för dina fina tips!
      Kram och hoppas ni får en riktigt fin helg!

      Radera
  18. Hej! Vet inte om jag kommenterat tidigare, men har följt din blogg ett tag. Känner igen det där med idétorka på vardagsmat. Vi har en superenkel pastarätt med lax som alltid går hem hos vår 2,5-åring: Tärna laxfile och stek den. Häll på creme fraiche och ev en liten skvätt vatten. I med hackad dill, rivet citronskal, lite citronsaft och en nypa socker. Krydda med salt och peppar. Servera med pasta.
    Gillar inte barnen att maten är ihopblandad så kan man ju steka laxen för sig och göra såsen i en kastrull bredvid.
    Vi äter också en hel del edamame. Ett tips för variation är att göra en sallad med edamame, fetaost, rivet citronskal, en skvätt olivolja, en skvätt citronsaft och hackad färsk mynta. Jättegott till grillat bland annat.

    SvaraRadera